Spyshots

Het bewijs: Audi komt met RS3

Het gonst al jaren van de geruchten over de komst van een Audi RS3. Tot op heden is daar echter nog nooit iets van gekomen. Maar daar lijkt te veranderen. Sterker nog, deze foto´s bewijzen dat Audi inderdaad werkt aan een supersnelle versie van de A3.

De RS4, RS6 en de op stapel staande RS5 krijgen er nog een RS-broertje bij; de RS3. Tegenover Autovisie had Audi´s ontwikkelingsbaas Michael Dick al laten doorschemeren dat er een RS3 aan zou kunnen komen, maar deze spyshots bewijzen dat ook daadwerkelijk. Vandaag werd dit prototype op basis van de S3 betrapt bij het uitrijden van de Nürburging.

RS-kenmerken
Op het eerste gezicht lijkt het model niet eens zo bijzonder, maar schijn bedriegt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de voorbumper waarin de extra grote luchtinlaten zijn afgedekt. Uiteraard zal het productiemodel echter nog meer nieuwe details gaan krijgen om de auto te laten onderscheiden van de minder potente A3-modellen. Hierbij valt te denken aan een sportief gevormde voorbumper, speciale achterbumper met diffusor, ovale uitlaatpijpen en aangezette skirts. Dat alles in lijn met de andere RS-modellen.

Vijfcilinder
Motorisch is de kans zeer groot dat er een vijfcilinder turbomotor in het vooronder komt te liggen. Inderdaad de motor uit de TT-RS. Deze produceert in de TT een vermogen van 340 pk en een koppel van 450 Nm. Voldoende om een topsnelheid van 280 km/h te behalen en in minder dan 5 seconden naar 100 km/h te sprinten. Zou de RS3 dezelfde specificaties krijgen dan is het de krachtigste en snelste hot-hatch van dit moment. Of dat ook daadwerlijk zo is blijft afwachten. In ieder geval is Audi begonnen met het testwerk op de Nürburgring en daarmee komt de RS3 steeds dichterbij!

Gerelateerde artikelen

Audi RS 3 Limousine is de nieuwe pk-koning

Autonieuws
Audi RS 3 Limousine
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi RS 3 nog weer wat sterker en sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel

Autonieuws
Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel
> Artikel lezen

Gepeperde prijs voor vernieuwde Audi RS 3

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.