Spyshots

Audi RS3

Het bewijs: Audi komt met RS3

Het gonst al jaren van de geruchten over de komst van een Audi RS3. Tot op heden is daar echter nog nooit iets van gekomen. Maar daar lijkt te veranderen. Sterker nog, deze foto´s bewijzen dat Audi inderdaad werkt aan een supersnelle versie van de A3.

Het bewijs: Audi komt met RS3
De RS4, RS6 en de op stapel staande RS5 krijgen er nog een RS-broertje bij; de RS3. Tegenover Autovisie had Audi´s ontwikkelingsbaas Michael Dick al laten doorschemeren dat er een RS3 aan zou kunnen komen, maar deze spyshots bewijzen dat ook daadwerkelijk. Vandaag werd dit prototype op basis van de S3 betrapt bij het uitrijden van de Nürburging.

RS-kenmerken
Op het eerste gezicht lijkt het model niet eens zo bijzonder, maar schijn bedriegt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de voorbumper waarin de extra grote luchtinlaten zijn afgedekt. Uiteraard zal het productiemodel echter nog meer nieuwe details gaan krijgen om de auto te laten onderscheiden van de minder potente A3-modellen. Hierbij valt te denken aan een sportief gevormde voorbumper, speciale achterbumper met diffusor, ovale uitlaatpijpen en aangezette skirts. Dat alles in lijn met de andere RS-modellen.

Vijfcilinder
Motorisch is de kans zeer groot dat er een vijfcilinder turbomotor in het vooronder komt te liggen. Inderdaad de motor uit de TT-RS. Deze produceert in de TT een vermogen van 340 pk en een koppel van 450 Nm. Voldoende om een topsnelheid van 280 km/h te behalen en in minder dan 5 seconden naar 100 km/h te sprinten. Zou de RS3 dezelfde specificaties krijgen dan is het de krachtigste en snelste hot-hatch van dit moment. Of dat ook daadwerlijk zo is blijft afwachten. In ieder geval is Audi begonnen met het testwerk op de Nürburgring en daarmee komt de RS3 steeds dichterbij!
Redactie
Door Redactie
Het bewijs: Audi komt met RS3
Het bewijs: Audi komt met RS3
Het bewijs: Audi komt met RS3
Het bewijs: Audi komt met RS3

Mis geen belangrijk Audi-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers