Spyshots

Allereerste blik op nieuwe Suzuki Swift

Het duurt nog minimaal tot 2010, maar dit is een eerste indruk van de nieuwe Suzuki Swift. Deze spyshots werden geschoten terwijl een prototype van de compleet nieuwe Swift op een groot bevroren meer in Noord-Zweden werd getest.

"Bingo! Gotcha!", schrijft onze spionagefotograaf. En dat geeft duidelijk aan hoe deze beelden ook bij ons werden ontvangen. Het zijn namelijk de allereerste spyshots van Suzuki´s compleet nieuwe Swift. Het huidige model werd in 2004 gepresenteerd en zal in 2010 worden vervangen. Inmiddels werden er maar liefst 1 miljoen exemplaren van de Swift geproduceerd waarmee Suzuki kan terugkijken op een succesvolle carrière van het model.

Ronde vormen
Om het succes verder voort te zetten staat er een opvolger gepland. Het prototype dat vanmorgen op de foto werd vastgelegd toont ons nog geen enkel detail, maar de grote lijnen zeggen genoeg. Suzuki borduurt duidelijk voort op de huidige styling van het model. Dat alles echter wel een stuk ronder van vorm. De nieuwe AltoSplash en aankomende Kizashi worden eveneens gekenmerkt door meer ronde vormen en dat zal ook bij de Swift het geval zijn.

Marktintroductie in 2011
Suzuki zal de nieuwe Swift officieel onthullen tijdens de Autosalon van Parijs in het najaar van 2010. Begin 2011 moet het model bij de dealers staan en daarmee is er nog een lange weg te gaan. We zullen de Swift de komende tijd vermoedelijk dan ook nog veel vaker tegenkomen in onze rubriek spyshots.

Gerelateerde artikelen

Meer details over nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Suzuki Swift: vierde generatie beleeft Europees debuut
> Artikel lezen

Suzuki kondigt Swift Sport aan. Mét turbomotor?

Autonieuws
Suzuki kondigt Swift Sport aan. Mét turbomotor?
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Swift officieel gepresenteerd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.