Spyshots

Exclusief: dit is de Volkswagen Tiguan BlueMotion

Volkswagen breidt haar BlueMotion-gamma nu ook uit naar de Tiguan. Een fors aantal maatregelen moet de Tiguan onder het BlueMotion-label tot een zuinige en schone SUV maken. Maar er is meer. De Tiguan zal namelijk ook een kleine facelift ondergaan.

De Polo, Golf (Variant), Golf Plus en Passat (Variant) zijn allen leverbaar als zuinige en schone BlueMotion. Het concept is in alle gevallen gelijk. In het vooronder ligt een extra zuinige dieselmotor die mede dankzij een aangepast motormangement, herziene versnellingsbakverhoudingen en aanpassingen aan de aerodynamica van de auto zorgt voor betere verbruiks- en emissiecijfers. Maar ook een start-/stopsysteem, de mogelijkheid om remenergie terug te winnen en een efficientere stuurbekrachtiging dragen bij aan het schone karakter.

Afgeplakt logo
Volkswagen vertaalt het BlueMotion-concept binnenkort ook door naar de Tiguan. Momenteel wordt er met een prototype daarvan getest in het nog steeds met sneeuw en ijs bedekte Noord-Zweden. Volkswagen steekt de komst van dit nieuwe BlueMotion-model niet onder stoelen of banken. Het logo mag dan afgeplakt zijn, maar er behoeft geen nadere studie dat dit om een BlueMotion-variant gaat.

TDI-motor
Hoogstwaarschijnlijk zal Volkswagen bij de Tiguan kiezen voor de 2.0 TDI-motor zoals die ook in de Pasat BlueMotion ligt. Dat betekent een vermogen van 110 pk en een koppel van 250 Nm. In de Passat zorgt deze krachtbron voor een verbruik van 4,9 l/100 km en een CO2-uitstoot van 128 g/km. Bij de Tiguan zullen die cijfers wat hoger liggen, zeker als Volkswagen ervoor kiest om de Tiguan BlueMotion als vierwielaandrijver te leveren. De kans bestaat bovendien ook nog dat de fabrikant uit Wolfsburg kiest voor de nieuwe 1.6 TDI zoals die onlangs debuteerde in de nieuwe Golf BlueMotion, de Octavia Greenline en de nieuwe Leon Ecomotive (concept).

Interieurfacelift
Behalve de komst van de Tiguan BlueMotion is er meer nieuws voor de compacte SUV. Zo zal ook het interieur worden herzien. Onze spionagefotograaf wist een foto van het interieur te maken en legde daarbij verrassende feiten vast. Zo zal de Tiguan de beschikking krijgen over het nieuwe stuurwiel dat we inmiddels kennen uit de Golf VI en Passat CC. En ook de bediening van de climate control is herzien in dit prototype. Het lijkt er dus op dat Volkswagen behalve een Tiguan BlueMotion ook een kleine interieurfacelift op het programma heeft staan.

Gerelateerde artikelen

Europese Volkswagen Tiguan Allspace in beeld

Autonieuws
Europese Volkswagen Tiguan Allspace in beeld
> Artikel lezen

7-zits Volkswagen Tiguan Allspace gepresenteerd

Autonieuws
7-zits Volkswagen Tiguan Allspace gepresenteerd
> Artikel lezen

Tiguan Allspace al gepresenteerd in China

Autonieuws
> Artikel lezen

7-zits Volkswagen Tiguan Allspace begint bij ruim 37 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen kondigt 7-zits Tiguan Allspace aan

Autonieuws
Volkswagen kondigt 7-zits Tiguan Allspace aan
> Artikel lezen

Volkswagen geeft Tiguan motorische vleugels

Autonieuws
Volkswagen geeft Tiguan vleugels
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.