Spyshots

Is dit de nieuwe Chevrolet Aveo?

In het noorden van Scandinavië wist onze spionagefotograaf deze mysterieuze Chevrolet te betrappen. Het betreft een kleine hatchback die nog zwaar gecamoufleerd is. Maar ondanks dat ziet het model er al wel redelijk productierijp uit. Onze eerste gedachte gaat richting de nieuwe Aveo.

De Chevrolet Aveo volgde vorig jaar de Kalos op. Die werd in eerste instantie in 2002 nog als Daewoo Kalos gepresenteerd, maar met de overgang van Daewoo naar Chevrolet werd het model onder de merknaam Chevrolet verkocht. In 2008 werd de Kalos vervangen door de Aveo. Technisch bleef het model echter gelijk aan de in 2002 gepresenteerde Daewoo. We kunnen feitelijk slechts spreken van een grondige facelift. De techniek stamt dus nog uit 2002 en daarmee wordt het hoog tijd voor een opvolger.

Compleet nieuw design, nieuwe techniek
Alles bij elkaar opgeteld is het dus het meest aannemelijk dat we hier te maken hebben met de nieuwe Aveo. Die zal qua design aansluiting vinden op de Cruze en onlangs gepresenteerde Spark. We zien een spitse neus met priemende koplampen. Over het geheel genomen lijkt de auto een stuk meer dynamiek uit te gaan stralen. Uiteraard is de techniek geheel nieuw en zal de auto met moderne motoren geleverd worden.

Vermoedelijk staat de nieuwe Aveo eind 2010 bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Productiemodel Chevrolet Aveo onthuld

Autonieuws
Productiemodel Chevrolet Aveo onthuld
> Artikel lezen

Kleine SUV van Chevrolet in aantocht

Autonieuws
Kleine SUV van Chevrolet in aantocht
> Artikel lezen

Gepeperde Chevrolet Sonic (Aveo) RS

Autonieuws
Gepeperde Chevrolet Sonic (Aveo) RS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.