Spyshots

Skoda Yeti

Exclusieve wereldprimeur: de Skoda Yeti

Vlak voordat Skoda de Yeti in Genève zal onthullen kunnen wij u de auto exclusief presenteren. De Skoda Yeti reed in een licht gecamoufleerd uiterlijk voor laatste testronden over een bevroren meer in Noord-Zweden. En onze spionagefotograaf was ter plaatse!

Exclusieve wereldprimeur: de Skoda Yeti
Met nog een week te gaan voordat de beurs in Genève haar deuren opent dacht Skoda dat het geen kwaad meer kon om de Yeti met minimale camouflage naar buiten te sturen. Op een afgelegen testterrein in Noord-Zweden dachten de Tsjechen wel veilig te zitten, maar niets is minder waar. Onze fotograaf lag op de loer en wist de Yeti in vol ornaat op de gevoelige plaat te leggen. Daardoor kunnen wij u nu al exclusief het definitieve uiterlijk van Skoda´s compacte SUV presenteren.

Duidelijke overeenkomsten met de conceptcar
Met de Yeti hebben we in 2005 voor het eerst kennis gemaakt. De toen gepresenteerde conceptcar gaf volgens Skoda de toekomstige designvisie van de Tsjechen aan. En dat bleek geen loze belofte. De nieuwe Fabia en Roomster zijn qua design allebei geinspireerd op de Yeti concept. En nu blijkt dat ook het productiemodel van de conceptcar in grote lijnen overeenkomt.

SUV-achtig model
De Yeti is een kleine SUV die qua techniek is gebaseerd op zowel de Roomster alsook diverse andere producten uit het VAG-gamma. De Yeti kan echter niet worden gezien als een concurrent voor de Volkswagen Tiguan of toekomstige Seat Tribu. De Yeti is net een klasse lager gepositioneerd en moet het meer op gaan nemen tegen de Nissan Qashqai en Toyota Urban Cruiser.

Bekende motoren
Het motorengamma bestaat uit bekende benzine- en dieselmotoren van de Volkswagen Audi Group. Vermoedelijk staat ook een DSG-automaat op het programma. Wat aandrijving betreft doen diverse geruchten de ronde. In ieder geval levert Skoda de auto met voorwielaandrijving, maar of er ook een 4x4-variant gepland staat is onbekend.

Volgende week zal Skoda de Yeti officieel onthullen in Genève. Alle details zullen wij uiteraard direct publiceren. Het design is in ieder geval geen geheim meer...
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Skoda-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Exclusieve wereldprimeur: de Skoda Yeti
Exclusieve wereldprimeur: de Skoda Yeti
Exclusieve wereldprimeur: de Skoda Yeti
Exclusieve wereldprimeur: de Skoda Yeti
Exclusieve wereldprimeur: de Skoda Yeti

Zoeken

Merk- & modeldossiers