Spyshots

Voor 2010: nieuwe Chrysler Grand Cherokee

Chrysler mag dan in zwaar weer zitten, de ontwikkeling van nieuwe modellen gaat gestaag door. In 2010 moet de nieuwe Jeep Grand Cherokee zijn opwachting maken en zie hiervan de eerste beelden.

Onze fotograaf spotte dit testmodel in de omgeving van Michigan. Hoewel flink ingepakt is duidelijk te zien dat de nieuwe Grand Cherokee zijn basisvorm zal blijven behouden. Voorbeelden hiervan zijn het vierkante koetswerk en de hoekige wielkasten. Stijlkenmerken die we eveneens zullen terugzien zijn afkomstig van de Trailhawk Concept, een agressief ogend studiemodel dat Jeep in 2007 toonde tijdens de Detroit Motor Show. In z’n geheel zal de Grand Cherokee er niet zo opvallend uitzien als de Trailhawk. Moederbedrijf Chrysler zal het koetswerk aanzienlijk gladder strijken, zodat de SUV behoudender overkomt en de herkenbaarheid van de Grand Cherokee niet verloren gaat.

Gedeelde techniek
De nieuwe Grand Cherokee deelt veel van z’n techniek met dat van de nieuwe generatie Mercedes-Benz ML-klasse. Beiden staan op hetzelfde en een geheel nieuw ontwikkeld platform. Na enkele aanpassingen moet de Amerikaan zelfs plaats kunnen bieden aan maximaal zeven personen. Standaard kunnen vijf inzittenden plaatsnemen in de Jeep.

´Big is better´
De nieuwe Grand Cherokee zal net als de huidige generatie uitsluitend verkrijgbaar zijn met motoren die een grote cilinderinhoud bevatten. Het slagvolume zal variëren tussen de 3.3 en 5.7 liter, waarvan de laatste betrekking heeft op het topmodel met HEMI V8. Vreemd genoeg komt downsizing niet voor in het woordenboek van Jeep, terwijl een hybride variant wel op de planning staat. De techniek hiervan wordt in samenwerking met General Motors en BMW ontwikkeld. Verwacht tevens de keuzemogelijkheid uit tweewielaangedreven versies en 4x4-varianten.

Januari 2010
De nieuwe Jeep Grand Cherokee zal vermoedelijk in september worden gepresenteerd tijdens de IAA in Frankfurt. Vervolgens maakt het productiemodel begin 2010 z’n opwachting bij de dealers. De bouw ervan vindt plaats in de Jefferson North Assembly in Detroit.

Gerelateerde artikelen

Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes

Autonieuws
Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart
> Artikel lezen

Teller van deze Jeep loopt tot 320 km/h, zonder overdrijven

Autonieuws
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.