Spyshots

BMW X5

Facelift voor BMW X5 op komst

Waarschijnlijk nog dit jaar zal de BMW X5 een facelift ondergaan. De auto is sinds 2006 op de markt en bestaat in zijn huidige vorm inmiddels dus alweer drie jaar. Bovendien kan BMW het motorengamma nog wel wat moderniseren.

Facelift voor BMW X5 op komst
Volgens goede traditie van BMW zal de facelift bijzonder minimaal zijn. Het prototype dat wij op de gevoelige plaat wisten te leggen is dan ook enkel aan de voorzijde gecamoufleerd. We verwachten geen grote aanpassingen. Een nieuwe voorbumper, gewijzigde lichtunits en mogelijk wat nieuwe kleuren en lichtmetalen velgen zullen de gehele facelift omvatten.

Motorisch
Onderhuids weet BMW ons echter altijd weer te verrassen. Realistisch lijkt ons de optie van BMW om de 4.8 V8 uit de X5 te vervangen door de 4.4 V8 uit de X6. Bovendien zal de komst van de 3.0 liter zescilinder benzinemotor met 306 pk ons niet vreemd in de oren klinken. BMW heeft nu enkel de zescilinder benzinemotor xDrive30i, maar zou met die nieuwe motor ook een xDrive35i in het gamma op kunnen nemen.

X5 M en X5 Hybrid?
Voordat het zover is zal BMW ons echter eerst gaan verblijden met de X5 M. De twin-turbo V8 in dit allereerste vierwielaangedreven model van M GmbH moet de absolute topper worden van het X5-gamma. Mogelijk volgt er echter ook nog een hybride. De X6 Hybrid wordt dit jaar immers leverbaar en de techniek is gemakkelijk door te voeren op de X5. Bovendien heeft BMW ons met de Vision EfficientDynamics al een voorproefje gegeven van een X5 Hybrid. Eind dit jaar zullen veel vragen opgelost zijn. Zodra wij meer weten houden wij u op de hoogte.
Redactie
Door Redactie
Facelift voor BMW X5 op komst
Facelift voor BMW X5 op komst
Facelift voor BMW X5 op komst
Facelift voor BMW X5 op komst

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers