Spyshots

Citroën DS

Prototype Citroën DS in het wild

Dit zijn de eerste foto’s van de fonkelnieuwe Citroën DS. Onlangs liet het Franse merk weten dat het de befaamde lettercombinatie laat herleven in de vorm van een nieuw op te zetten productlijn. In 2010 zal deze stap richting een ‘premium’ merkbeeld voor het eerst tastbaar worden middels de nieuwe Citroën DS3.

Prototype Citroën DS in het wild
De modellen die de letters ‘DS’ mogen dragen worden door Citroën neergezet als absolute topmodellen. Op de Autosalon van Genève zal Citroën aan de hand van de DS Inside voor het eerst laten zien wat ons binnen afzienbare tijd te wachten staat. De DS Inside Concept wordt gezien als een voorbode van de toekomstige DS3. Een model dat overigens niet als de nieuwe generatie van de C3 gezien mag worden. De DS-modellen worden apart van het overige gamma gepositioneerd.

DS4?
Het productie-exemplaar van de DS3 staat gepland voor 2010 en zal het eerste model zijn waarmee Citroën haar imago naar een hoger plan wil tillen. De auto zal concurreren tegen de huidige MINI-modellen, de Alfa Romeo Mito en de eveneens op stapel staande Audi A1. Het prototype van de DS die onze fotograaf in de meest verre uithoek van de aarde trof, namelijk de poolcirkel, oogde juist veel langer om als DS3 door het leven te gaan. Hoewel het zeer moeilijk zichtbaar is, schatte hij het prototype op een lengte van ongeveer 4,20 meter. Een gegeven die eerder in de buurt komt van een C4 - dus het C-segment - dan het compactere B-segment waarin de DS3 zich zal mengen. Of zou het hier om de eveneens te verwachten Citroën DS4 gaan?

In maart meer info?
Voorlopig beschikken we nog over te weinig informatie om het bovenstaande te bevestigen, maar daar zal spoedig verandering in komen. Begin maart opent de Autosalon van Genève haar deuren en Citroën zal vanaf dan vast ons maar al te graag willen vertellen wat haar ambitieuze plannen voor de toekomst zijn. We houden jullie op de hoogte!
Redactie
Door Redactie
Prototype Citroën DS in het wild
Prototype Citroën DS in het wild
Prototype Citroën DS in het wild
Prototype Citroën DS in het wild

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers