Spyshots

MINI Crossman in z´n natuurlijke omgeving

Het is inmiddels geen geheim meer dat MINI met een SUV-achtig model op de markt komt. In de wandelgangen gaat het model als Crossman door het leven en MINI gaat met deze auto de eerste vierdeurs MINI aanbieden. Bovendien beschikt de auto over vierwielaandrijving en wordt hij buiten Engeland geproduceerd. In alle opzichten een bijzondere auto voor MINI.

In september vorig jaar onthulde MINI in Parijs een verrassing; de Crossover Concept. Het studiemodel liet ons een glimp zien van hoe MINI denkt over een crossover annex SUV. Kort daarna werd bekend dat de auto ook daadwerkelijk in productie gaat en een maand na de onthulling in Parijs zagen we het eerste prototype van het productiemodel dan ook al op de weg verschijnen. MINI had dus blijkbaar al voor de onthulling van het studiemodel een beslissing genomen. 

Wereldwijde testen
Inmiddels rijdt de Crossman overal ter wereld rond om aan de hoge kwaliteitseisen van de BMW Group te voldoen. Zelfs op Schiphol werd een prototype betrapt dat onderweg was naar Zuid-Afrika. Ditmaal wisten we de auto te betrappen in het noorden van Scandinavië. Net als vele andere autofabrikanten is ook MINI daar neergestreken voor wintertesten.

Camouflage
Van het definitieve ontwerp is nog steeds niets zichtbaar. De camouflage die de BMW Group tegenwoordig gebruikt is effectief. Hoe langer je ernaar kijkt om het lijnenspel te ontdekken, hoe waziger je blik wordt. Met een beetje fantasie zou iedereen de conceptcar echter wel kunnen doorvertalen naar een productiemodel. Zo geheim is het design dus ook niet meer...

2010
MINI neemt de Crossover - waarvan de officiële naam nog niet bekend is - in 2010 in productie. De productie vindt plaats bij Magna Steyer in Oostenrijk. MINI levert het model zowel met twee- als vierwielaandrijving en zoals gezegd is het een unieke auto voor de Britten.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe MINI Countryman ook als plug-in hybride

Spyshots
Nieuwe MINI Countryman ook als plug-in hybride
> Artikel lezen

Meer details over MINI Countyman plug-in hybride

Autonieuws
Meer details over MINI Countyman plug-in hybride
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Britser dan Brits: de MINI Countryman Park Lane

Autonieuws
MINI Countryman Park Lane
> Artikel lezen

Praktische atleet: nieuwe Mini Countryman John Cooper Works

Autonieuws
Praktische atleet: nieuwe Mini Countryman John Cooper Works
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.