Spyshots

Nieuwe Renault Mégane Sedan gespot

Renault is volop in ontwikkeling om het gamma van de nieuwe Mégane te completeren. De 3-deurs coupé en vijfdeurs hatchback kennen we inmiddels, maar Renault komt ook nog met een Estate, coupé-cabriolet, MPV (Scénic) en sedan. Die laatste werd vandaag in Noord-Scandinavië op de gevoelige plaat gelegd.

Het gamma van de derde generatie Renault Mégane krijgt langzaam maar zeker meer gestalte. De coupé en hatchback staan inmiddels bij de dealers en zowel de Estate (voorheen Grand Tour) als de Scénic hebben wij al eens kunnen tonen. Voor het eerst kunnen we nu ook een indruk geven van de nieuwe Mégane Sedan.

Camouflage bedekt de ´kont´
De vierdeurs Mégane is voornamelijk belangrijk voor Oost- en Zuid-Europa en Zuid-Amerika. Daar zijn deze ‘kleine’ sedans nog altijd vele malen populairder dan hatchbacks. Voor Renault dan ook reden genoeg om wederom met een sedan op basis van de Mégane te komen. Qua front zal het model uiteraard grote gelijkenissen vertonen met de vijfdeurs variant, maar vanaf de B-stijl is het geheel nieuw ontworpen. De camouflage bedekt dat ontwerp echter nog volledig. Het enige dat we kunnen zien is een glimp van de achterlichtunits die in lijn lijken met die van de hatchback.

Motorengamma
Motorisch put Renault uiteraard uit de rekken van de vijfdeurs variant. Reken op benzinemotoren met vermogens variërend van 100 tot 139 pk. Als topmotorisering zou de 2.0 liter viercilinder turbomotor met 180 pk kunnen worden gebruikt, maar de vraag is of daar ook behoefte aan is. Het dieselgamma bestaat uit motoren met vermogens variërend van 90 tot 131 pk.

Nog dit jaar wordt de nieuwe Renault Mégane als sedan gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

Renault presenteert de Mégane Sedan

Autonieuws
Renault Mégane Sedan
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Mégane Sedan: kleine Talisman?

Spyshots
Nieuwe Renault Mégane Sedan: kleine Talisman?
> Artikel lezen

Renault brengt Limited-lijn op de markt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.