Spyshots

Betere blik op de nieuwe Mercedes E-klasse Estate

Na het onthullen van de nieuwe Mercedes E-klasse Sedan, staat de Estate nu ook te trappelen van ongeduld. De compleet nieuwe stationwagon op basis van de E-klasse staat echter pas gepland voor het najaar van 2009. Deze foto´s geven ons echter een goede indruk van de nieuweling.

De nieuwe Mercedes E-klasse (sedan) is in onze rubriek spyshots al zo vaak voorbij gekomen dat de auto nog maar nauwelijks een verrassing vormde toen deze officieel onthuld werd. Slechts de details maakten de onthulling nog nieuws. Dat is bij de E-klasse Estate wel anders geweest. Dat model werd al meerdere malen betrapt, maar steeds voorzien van een flinke camouflerende deken. Tot nu. Vanmorgen werd dit prototype van de nieuwe E-klasse Estate namelijk in Stuttgart betrapt. En de camouflage is fors afgenomen.

Voor het eerst goed zicht op de achterkant
De voorzijde vormt geen verrassing. Die zal overeenkomen met de Sedan en daardoor ook drie verschillende verschijningsvormen kennen (Classic, Avantgarde en Elegance). Het model op de foto´s is overigens de Avantgarde die herkenbaar is aan de sportiever gevormde voorbumper en de drie horizontale spijlen in de grille. Het meeste nieuws vinden we echter aan de achterzijde. Dankzij de fors afgenomen camouflage kunnen we ons een goed beeld vormen van de achterklep, de bumper en de lichtunits. Bovendien kun je met enige fantasie de conceptcar Fascination vertalen naar het productiemodel.

Najaar 2009 bij de dealers
Het motorengamma en de veiligheidsvoorzieningen vormen eigenlijk geen verrassing meer. Met de onthulling van de sedan heeft Mercedes alle details vrijgegeven. We verwijzen u dan ook graag naar de uitgebreide artikelen van de Sedan om zodoende een volledige indruk te kunnen vormen van de Estate die vanaf het najaar van 2009 bij de dealers staat.

Gerelateerde artikelen

Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

Mercedes E-klasse All Terrain richt vizier op A6 Allroad

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse All Terrain
> Artikel lezen

SUV-aspiraties voor Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Autonieuws
> Artikel lezen

Orderboek nieuwe Mercedes E-klasse Estate geopend

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klass Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.