Spyshots

Meer details en foto´s BMW X1

BMW heeft meer details vrijgegeven van haar nieuwe SUV X1. De BMW X1 zal vanaf het najaar van 2009 bij de dealers staan en wordt gepositioneerd onder de X3. Diverse journalisten hebben inmiddels met de X1 kunnen rijden en daardoor beschikken we over vele details.

Eén van de journalisten die met de X1 gereden heeft is van het Duitse Autozeitung. Zij reden in het noorden van Scandinavië met een nog zwaar gecamoufleerd prototype van BMW´s nieuwe SUV. En dat leverde behalve schitterende foto´s ook flink wat nieuwe details op.

Afmetingen
De X1 wordt zoals gezegd gepositioneerd onder de X3. Maar met zijn lengte van 4,46 m, breedte van 1,79 m en hoogte van 1,51 m leunt het model qua afmetingen sterk tegen de X3 aan. De opvolger van de X3 zal qua afmetingen dan ook groeien om zodoende het gat weer iets groter te maken en de ruimte voor de X1 te creëren.

Design geen geheim meer
De carrosserie van het gereden prototype mag dan nog zwaar gecamoufleerd zijn, het design is eigenlijk geen geheim meer. De conceptcar van de X1 - zoals die in Parijs werd gepresenteerd - heeft ons de meeste details van het design al doen verraden. BMW doet er geen uitspraken over, maar uit ervaring weten we dat het productiemodel slechts in detail af zal wijken van de conceptcar. Het interieur is typische BMW en is een mix van het binnenste van de 1-serie, 3-serie en X5/X6.

Motorengamma
De Duitse journalist reed met de X1 xDrive30i met onder de motorkap een 265 pk sterke 3.0 liter zescilinder benzinemotor met dubbele turbo. De motor is gekoppeld aan het uit de 3-serie bekende xDrive-systeem dat het vermogen met 40/60 verdeelt over de voor- en achterwielen. In totaal zal de X1 leverbaar worden met twee benzine- en twee dieselmotoren. Naast de genoemde zescilinder zal de 2.0 liter viercilinder in de xDrive20i de twee benzinemotor zijn. Met 170 pk nog steeds geen stakker. Het dieselgamma wordt gevormd door de xDrive20d (177 pk) en de xDrive23d (204 pk). In een later stadium volgen er ook een xDrive18i en xDrive18d, beiden met 143 pk.

BMW presenteert de X1 op de IAA in Frankfurt (september 2009). Het model zal vanaf oktober bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

BMW X1 verliest langzaam z'n camouflage

Spyshots
BMW X1 Spyshots
> Artikel lezen

Verlengde BMW X1 duikt op in patenten

Autonieuws
Verlengde BMW X1 duikt op in patenten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.