Spyshots

Publiek geheim: Audi A4 Allroad (Avant)

Zoals zo vaak is het een autofabrikant niet gelukt om een nieuw model volledig voor zichzelf te houden totdat het onthuld wordt. Ook Audi moet aan de sluwheid van onze fotografen geloven. Dat de A4 Allroad er zou komen was bekend, maar graag had Audi de daadwerkelijke productvorm nog even geheim gehouden tot aan z´n presentatie tijdens de Autosalon van Genève.

  • Veel overeenkomsten met A6 Allroad
  • Uitsluitend op basis van A4 Avant
  • Alleen met de meest krachtige motoren uit de A4 leverbaar
  • Weinig concurrentie

Alweer enige tijd geleden spotte onze fotograaf de nieuwe Audi A4 Allroad tijdens wintertests in het koude Zweden. Het betrof toentertijd een prototype verpakt in een Sedan-papiertje. Maar uiteindelijk komt de nieuwe A4 Allroad er uitsluitend als Avant. Audi deed er alles aan om de Avant-variant van de A4 Allroad tot de officiële presentatie in Genève geheim te houden. Maar Audi moest weten hoe de A4 Allroad zich gedraagt met een iets groter koetswerk en stuurde een prototype op basis van de A4 Avant naar buiten. Dat vraagt erom ontdekt te worden. En nu hebben we ruim voor de onthulling een beeld van het model.

SUV-uitstraling
De A4 Allroad heeft veel weg van de A6 Allroad. Het is geen échte SUV, maar heeft wel de looks ervan. Een toegenomen bodemvrijheid, quattro-vierwielaandrijving en diverse details die de auto een off-road uitstraling geven zijn hiervan het bewijs. Het motorengamma zal bestaan uit de meest krachtige benzine- en dieselmotoren die we ook in de A4 Sedan (en straks Avant) aantreffen; de 3.0 TDI en de 3.2 V6.

Klein segment, breder aanbod
Samen met de A6 Allroad gaat de A4 Allroad het kleine segment waarin het zit bewerken. Er zijn immers weinig andere kapers op de kust. Alleen de Volvo XC70 en de toekomstige Saab 9-3x opereren in deze klasse. Ook Subaru probeert hierin enigszins mee te komen. De andere premiummerken BMW en Mercedes hebben weliswaar respectievelijk de XDrive en 4Matic in hun assortiment, maar van stoere bumpers en een grotere grondspeling is bij deze modellen geen sprake. Audi heeft dus straks, wanneer de A4 Allroad in de zomer van 2009 gelanceerd wordt, een breder gamma op het gebied van avontuurlijke modellen in huis.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Audi A4 Allroad: zo wordt 'ie

Autonieuws
Audi A4 Allroad
> Artikel lezen

Orderboeken nieuwe Audi A4 Allroad geopend

Autonieuws
Orderboeken nieuwe Audi A4 Allroad geopend
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi A4 voordeliger door 1.8 TFSI (20%)

Autonieuws
Vernieuwde Audi A4 voordeliger door 1.8 TFSI (20%)
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A4 allroad te koop vanaf de zomer

Autonieuws
Audi A4 Allroad
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Audi A4 allroad quattro bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Audi A4 allroad quattro bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.