Spyshots

Nog éénmaal: de vernieuwde Mercedes S-klasse

Met de gefacelifte Mercedes S-klasse tilt Mercedes haar vlaggenschip wederom naar een hoger plan. Het bijgeschaafde uiterlijk, de geoptimaliseerde motoren en de uitgebreide veiligheidssystemen moeten het de 7-serie weer moeilijk gaan maken.

  • Bijgeschaafd uiterlijk
  • Moderne en geavanceerde veiligheidssystemen
  • Nieuw instapmodel met viercilinder diesel
  • Voorjaar 2009 bij de dealers

De officiële introductie van de vernieuwde Mercedes S-klasse komt steeds dichterbij. En aangezien we na diverse spyshots nu al een heel goed beeld hebben gekregen laten we nog één keer de meest recente foto´s zien. Onze spionagefotograaf wist namelijk afgelopen week wederom een prototype van gefacelifte S-klasse te betrappen. En met dank aan Autotelegraaf beschikken we ook over uitgebreide details.

Optische wijzigingen
Aangezien de camouflage minimaal is zegt dat genoeg over de impact van de facelift. Optisch wijzigt er namelijk weinig, zoals we dat bij facelifts van Mercedes gewend zijn. De voorbumper is bijgeschaafd, de grille bevat minder horizontale lamellen en de koplampen en mistlampunits zijn licht gewijzigd. Aan de achterzijde vallen de nieuwe bumper, de rechthoekige uitlaatpijpen en de nieuwe lichtunits op. Het geheel maakt de S-klasse weer helemaal bij de tijd.

Veiligheid
Onderhuids zal er echter veel meer veranderen. Vooral op het gebied van veiligheid moet de S-klasse wederom vooruitstrevend zijn. Op het vernieuwde model is Night Vision verder doorontwikkeld en wordt Pre Safe voorzien van een functie die de auto kan afremmen als aan een ongeval niet te ontkomen is. Net als bij de nieuwe BMW 7-serie en Opel Insignia kunnen bovendien verkeersborden worden gelezen en weergegeven in het instrumentarium. Verwacht verder ook een Lane Departure Warning System en een scanner die - net als bij Volvo - in de gaten houdt of de bestuurder vermoeid begint te raken. Allemaal high-tech veiligheidssystemen die de S-klasse als veiligheidspionier weer moet positioneren.

Motoren
Op motorisch vlak worden sowieso de bestaande motoren geoptimaliseerd. Kort gezegd verbruiken ze minder, stoten ze minder CO2 uit en zijn de prestaties verbeterd. Er wordt ook gesproken over de komst van een viercilinder dieselmotor (S 250 CDI) zoals die onlangs in de C-klasse werd gepresenteerd. De motor is goed voor een vermogen van 204 pk en vormt het nieuwe instapmodel van de S-klasse. Tegelijkertijd zal ook de hybridevariant S 400 BlueHybrid leverbaar worden.

Introductie
De introductie van de gefacelifte S-klasse zal niet lang meer duren. Aanvankelijk stond de auto gepland voor de Autosalon van Parijs, maar wij vermoeden dat het nu begin 2009 zal worden. Vanaf het voorjaar staat de auto bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.