Spyshots

Mercedes E-klasse gaat op in familiegezicht

Onze fotograaf stuurde ons weer een aantal spionagefoto’s van de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse toe. Niet echt spannend dachten wij in eerste instantie. Talloze gingen er immers al voor. Een blik op de foto’s is voor ons toch reden genoeg om ze te delen met jullie.

Allereerst omdat deze foto’s beduidend scherper zijn dan die van de nieuwe E-klasse tijdens een promotionele fotosessie. Bovendien is op deze foto’s nogmaals de E-klasse (nagenoeg) in vol ornaat te bewonderen; uitsluitend de lichtunits en de aanduidingen zijn bedekt. Denk deze afbeeldingen erbij en dan is dat ook opgelost. De nieuwe Mercedes-Benz E-klasse - die in het voorjaar van 2009 wordt gelanceerd - kent gewoonweg geen optische geheimen meer.

Familiegezicht
Wat vooral opvallend is aan deze foto’s is de omgeving rondom het prototype van deze E-klasse. Het lijkt wel of Das Haus een stuk openbare weg heeft afgehuurd om vervolgens het overige Mercedes-gamma een rol te laten spelen om het familiegezicht van de nieuwe E te benadrukken. De tweede foto is hier een goed voorbeeld van. Overduidelijk is de zien dat de nieuwe E een grote variant is van de C-klasse. De B-klasse op de derde foto laat nog even de overeenkomsten zien wat betreft de achterlichtunits. Tot slot laat de huidige E-klasse ons subtiel weten dat de nieuwe generatie afstand heeft gedaan van de ronde koplampunits (laatste foto). Oh ja, de beste man op de achterbank van het prototype bevestigt min of meer dat de wielbais - dus ruimte achterin - van de nieuwe E is toegenomen. Echter, zeker is dat nog niet. Binnenkort zullen we het weten, want het zal niet lang meer duren voordat Mercedes de auto officieel onthuld.
Gerelateerde artikelen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.