Spyshots

Eerste beelden van Audi A7

Dit zijn de eerste beelden van de Audi A7, een vierdeurscoupé. Het model zal in 2010 worden gelanceerd en de strijd aangaan met de Mercedes-Benz CLS, Aston Martin Rapide en de onlangs onthulde Porsche Panamera.

Mercedes heeft met de CLS nog steeds een monopoliepositie in het segment van (dure) vierdeurscoupé-modellen. Een doorn in het oog van sommige premium- en sportwagenmerken. Een van de toekomstige concurrenten van de CLS wordt de Aston Martin Rapide. Deze draait al enige tijd de nodige testronden en zal binnenkort z’n afrondingsfase ingaan. Porsche is zich bewust van de schoonheid van de Rapide en presenteerde ruim een jaar voor de lancering de Panamera. Met onderscheidende eigenschappen hoopt Porsche dat potentiële klanten niet zullen kiezen voor de Brit, maar voor hun nieuweling. Hoewel geen coupéachtige model met vier deuren was Maserati inmiddels al gestart met de levering van de vernieuwde Quattroporte. Een facelift zorgt wellicht voor nieuwe klanten, die hopelijk niet nog eens bij een ander merk gaan shoppen. En toen verraste Lamborghini ons met de spectaculaire Estoque waarmee het segment nog verder zal groeien en de onderlinge strijd nog groter wordt. BMW was bang dat haar vierdeurscoupé zou gaan floppen in verband met de dalende vraag naar dit soort auto’s vanwege de economische malaise. Daarom heeft het de stekker uit het project getrokken.


Sluwe marketing
Toeval bestaat niet, zeggen ze wel eens. Aan de hand van deze foto’s lijkt dit te kloppen. Audi staat erom bekend een sluwe marketingmachine te kunnen zijn als het gaat om het promoten van nieuwe modellen. Het zou ons dus niets verbazen dat het merk - met de bovenstaande ontwikkelingen bij de concurrentie - expres een beperkt gecamoufleerde A7 de openbare weg heeft opgestuurd. Want nog nooit wisten we de A7 in levende lijve voor onze camera te krijgen. Tot op heden. Wanneer zoiets voorkomt is onze fotograaf er natuurlijk als de spreekwoordelijke kippen bij om verschillende digitale platen te schieten en ons de beelden te tonen. De foto’s zijn niet scherp, maar duidelijk is de coupéachtige daklijn te zien. Aan de voorzijde zal de A7 waarschijnlijk grote overeenkomsten kennen met de nieuwe Audi A8. Aan de achterkant valt de opvallende steil aflopende achterklep en bumper op. Maar dit kan ook de mate van camouflage zijn. De foto’s zijn niet duidelijk genoeg om dit te bevestigen.

Dat de Audi A7 verschijnt in 2010 was bekend, zelfs enkele details zijn al op tafel gegooid.

Gerelateerde artikelen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

A8-billen voor nieuwe Audi A7 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

In de kijkdoos: de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom

Autonieuws
Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback al op straat als speelgoed

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.