Spyshots

Audi A8

Eerste spionagefoto´s van de nieuwe Audi A8

De huidige Audi A8 is alweer sinds 2002 op de markt. Met een ingrijpende facelift in 2005 en een subtiele in 2007 probeert Audi het gat naar de lancering van de nieuwe A8 op te vullen. Deze kunnen we verwachten in 2010. Onze fotograaf wist ‘m al te spotten.

Eerste spionagefoto´s van de nieuwe Audi A8
  • Bestaande motorenlijn; wel zuiniger en schoner
  • Gewichtsbesparing door alumium- en magnesiummaterialen
  • Staande op een verlengd en aangepast A4-platform
  • Marktintroductie in 2010

De huidige Audi A8 komt zeker nog niet gedateerd over. Maar met de hete adem van de (gefacelifte) Mercedes S-klasse en de geheel nieuwe BMW 7-serie in de nek is Audi genoodzaakt binnen afzienbare tijd een nieuwe generatie A8 te lanceren. Dat gebeurt dan ook, namelijk in 2010. De eerste testronden met het A8 ‘D4’ prototype werden al gedraaid onder de meest koude omstandigheden. En nu heeft onze fotograaf een prototype gespot in de Verenigde Staten tijdens temperaturen ver boven het vriespunt.

Doorontwikkelde motorenlijn
Nog gehuld in de huidige ‘D3’ carrosserie voelen de Audi-technici de onderhuidse techniek aan de tand. Het motorenaanbod voor de nieuwe Audi A8 zal echter niet veel afwijken van het huidige gamma. Als basis dient nog steeds de 2.8 liter V6-benzine met als topmotorisering de 4.2 liter V8. Een diesel in de vorm van de 6.0 liter V12 TDI - die we kennen uit de Q7 - kan tevens worden verwacht. De 6.0 liter W12-benzine zal in het grootste gedeelte van z´n huidige afzetmarkt uit het gamma verdwijnen, aangezien deze niet meer past bij de ‘groene’ samenleving aldaar. De verbruikskosten en de emissie-uitstoot is te hoog. Landen als China en Rusland staat echter nog te springen om auto’s met zulke forse motoren. Daar blijven ze in het gamma.

Lichter is zuiniger
Alle motoren worden dermate doorontwikkeld om het verbruik en de uitstoot flink te reduceren. Gewichtsbesparing is hierbij een belangrijke factor en Audi wil dit bereiken door onder andere gebruik te maken van veel aluminium- en magnesiummaterialen. Verder zal de nieuwe A8 wederom verkrijgbaar zijn met voorwielaandrijving alsmede quattrotechniek voor de aandrijving op alle vier de wielen. Deze laatste zal worden uitgerust met de laatste vierwielaandrijvingtechnieken die de krachten verdeelt tussen de voor- en achteras, en alle wielen afzonderlijk. Hiermee wordt de stabiliteit, tractie verhoogd. Een verlengd en aangepast Audi A4-platform moet voor een betere rijdynamiek zorgen. 

Redactie
Door Redactie
Eerste spionagefoto´s van de nieuwe Audi A8
Eerste spionagefoto´s van de nieuwe Audi A8
Eerste spionagefoto´s van de nieuwe Audi A8

Mis geen belangrijk Audi-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers