Spyshots

Officieel: Mazda3 5-deurs spyshots

Enkele dagen geleden werd de nieuwe Mazda3 Sedan onthuld op de Los Angeles Motor Show. Mazda gunt ons echter niet de tijd om aan de 4-deurs ´3´ te wennen. Het dwingt ons namelijk uit te kijken naar de 5-deurs Mazda3 door spionagefoto´s uit eigen huis te verspreiden. Begin december gaat in Bologna het doek er helemaal van af.

Volgens de statistieken is Nederland geen sedan-land. Wij zijn meer gecharmeerd van auto´s met een grote openslaande achterklep om zoveel mogelijk spullen in te stouwen. Typisch Hollands, dus vijfdeurs modellen zijn hier veel succesvoller. Mazda laat ons daarom niet de aandacht vestigen op de Mazda3 Sedan - die slechts enkele dagen geleden officieel werd onthuld in Los Angeles - maar op de Mazda3 Hatchback. Middels officiële spyshots maken de Japanners ons alvast nieuwsgierig.

Alleen de achterzijde
Van de A- tot en met de B-stijl zal de Mazda hatchback gelijk zijn aan dat van de de Sedan. Daarna zullen de lijnen een andere koers volgen. In hoeverre dit zal zijn laat Mazda nog even voor zichzelf, zoals je ziet op de foto´s. Het vele camouflagemateriaal verraadt niets. Het interieur ondergaat tevens geen ingrijpende wijzigingen en ga ervan uit dat ook het motorgamma van de Hatchback overeenkomstig is met dat van de Sedan.

Bologna Motorshow
Lang hoeven we overigens niet te wachten voordat het doek helemaal van de Mazda3 Hatchback gaat. Tijdens de Bologna Motorshow die begin december plaatsvindt is het zover.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.