Spyshots

Suzuki Kizashi ver in het ontwikkelingsstadium

Begin 2010 zal Suzuki met de Kizashi komen. Met deze auto treden de Japanners toe tot het populaire D-segment en wil het de strijd aangaan met auto’s als de Ford Mondeo, Opel Insignia en Volkswagen Passat.

Sinds vorig jaar laat Suzuki ons beetje bij beetje kennismaken met de Kizashi. Een drietal conceptcars vertelden ons steeds meer over het uiteindelijke gedaante van Suzuki´s nieuwe sedan in het D-segment. Onze fotograaf bevestigde onlangs dat het productiemodel veel overeenkomsten kent met de laatst getoonde Kizashi Concept 3. Deze nieuwe spyshots - die op de Nürburgring werden geschoten - ‘gooien’ de camouflagedoeken van de Kizashi af en verhullen nagenoeg niets meer. Ondanks de witte bestickering is duidelijk te zien wat ons te wachten staat. Ogenschijnlijk zit de auto dus in een vergevorderd productiestadium. Echter moeten we nog wachten tot 2010 voordat de Kizashi op de markt verschijnt.

Kantjes eraf
Het prototype toont zoals gezegd veel overeenkomsten met de Kizahi Concept 3, de scherpe kantjes zijn er echter af. Zoals zo vaak is het studiemodel een stuk spannender dan het uiteindelijke productie-exemplaar. Ook Suzuki durft het niet aan een gelijksoortige productieauto te bouwen. De koplamp- en achterlichtunits zijn wat gematigder vormgegeven. Vooral het ontdoen van veel wulpse rondingen in combinatie met de scherpe lijnen maken de Suzuki Kazashi minder spectaculair. Een chique en krachtige verschijning is het daarentegen nog steeds met z’n bolle en gespierde vormen.

Motoren
Motorisch wil Suzuki de bovengenoemde concurrenten natuurlijk ook bij kunnen houden. Hiervoor gebruikt men een 2.3 liter viercilinder met 150 pk. Als topmotorisering is er een 3.6 liter V6 met 300 pk welke gekoppeld is aan een automatische 6-bak. Suzuki wil zich met de Kizashi in eerste instantie richten op de Amerikaanse markt en Europa zal niet worden overgeslagen. Maar officieel is het laatste nog niet bevestigd. De Suzuki Kizashi wordt in de nagelnieuwe fabriek in Sagara gebouwd. Vanaf 2010 zal de Kizashi bij de Noord-Amerikaanse dealers staan. Europa zal (naar verwachting) in een later stadium volgen.

Gerelateerde artikelen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.