Spyshots

Eerste indruk productiemodel MINI Crossman

Deze beelden van een zwaar gecamoufleerd prototype geeft een indruk van MINI’s nieuwste aanwinst. De auto gaat voorlopig nog als Crossman door het leven en is de eerste MINI met vier portieren.

  • Eerste MINI met vier portieren
  • Twee- en vierwielaandrijving
  • Productie bij Magna Steyr in Oostenrijk
  • Duidelijke overeenkomsten met de Crossover Concept

Op de afgelopen Autosalon van Parijs presenteerde MINI de Crossover Concept. De Britten staken het niet onder stoelen of banken dat dit een voorproefje is van een op stapel staand nieuw model. Vrijwel kort na zijn debuut is MINI dan ook al volop aan het testen met het productiemodel dat in 2010 op de markt gaat komen.

Nieuw segment voor MINI
MINI betreedt met de ‘Crossman’ een voor haar geheel nieuwe markt. Het is namelijk de eerste MINI met vier portieren. Bovendien kan de auto worden geleverd met zowel vóór- als vierwielaandrijving en heeft het de uiterlijke kenmerken van een SUV. Het merk wil zich daarmee meer richten op een mannelijke doelgroep die momenteel nog aan MINI voorbij loopt.

Duidelijke overeenkomsten met het studiemodel
Het prototype zoals wij dat hebben weten te fotograferen geeft ons een goede indruk van het productiemodel. Dat komt grotendeels overeen met de in Parijs getoonde conceptcar. Van voren bekeken valt echter op dat de grille wat kleiner wordt en er in verband met veiligheidsvoorschriften een grotere bumper wordt gemonteerd. Van opzij zijn de verschillen minimaal. Aan de achterzijde is duidelijk zichtbaar dat de achterdeur plaats maakt voor een grote achterklep. MINI wil ons middels een stuk zwart tape en twee nep-grepen echter doen geloven dat er twee portiertjes worden gemonteerd zoals dat in de Clubman het geval is.

Vanaf 2010 in productie
In 2010 zal deze nieuwe MINI bij de dealers staan. De naam Crossman is nog steeds niet bevestigd en er zijn zelfs bronnen die beweren dat het merk voor een compleet andere naam kiest. De productie vindt in ieder geval plaats bij Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz en niet in Engeland. Wederom een primeur voor MINI.

Gerelateerde artikelen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Countryman ook als plug-in hybride

Spyshots
Nieuwe MINI Countryman ook als plug-in hybride
> Artikel lezen

Meer details over MINI Countyman plug-in hybride

Autonieuws
Meer details over MINI Countyman plug-in hybride
> Artikel lezen

Praktische atleet: nieuwe Mini Countryman John Cooper Works

Autonieuws
Praktische atleet: nieuwe Mini Countryman John Cooper Works
> Artikel lezen

Britser dan Brits: de MINI Countryman Park Lane

Autonieuws
MINI Countryman Park Lane
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.