Spyshots

Hardtop Mercedes CLK Cabriolet goed zichtbaar

Mercedes-Benz is bezig (bijna) haar gehele modellenlijn op de schop te gooien. Een nieuwe E-klasse, een gefacelifte GL-klasse en ook een geheel nieuwe CLK Coupé en Cabriolet komen eraan. Deze laatste krijgt een hardtop en zal meer tegemoet komen aan wat cabriolet-rijders wensen.

Update 8-12-2008: Nieuwe spyshots toevoegd.

  • Hardtop voor CLK Cabriolet
  • Meer rij-dynamiek; afgestemd op cabriorijders
  • Elegent en chique design
  • CLK krijgt nieuwe naam

Als een razende wervelwind is Mercedes-Benz haar modellengamma aan het vernieuwen. Na de C-klasse heeft Das Haus het tempo er flink in zitten. De nieuwe E-klasse maakt zijn opwachting begin volgend jaar en ook circuleren er al tijden spionagefoto’s van de nieuwe CLK Coupé en Cabriolet over het internet.

Hardtop
Onze fotograaf heeft een aantal nieuwe beelden kunnen schieten van de CLK Cabriolet. Deze krijgt een hardtop mee, zoals goed te zien is op de foto’s. Tevens goed zichtbaar is het langere kofferdeksel, waaronder de hardtop straks opgeborgen wordt wanneer er open wordt gereden. Deze extra lengte zorgt er meteen voor dat de CLK Cabriolet niet alleen elegant en gestrekt overkomt, maar het ook daadwerkelijk is. Als Mercedes deze extra centimeters goed benut, zou de cabrio prima plaats kunnen bieden aan vier personen.

Tegemoetkoming
De CLK zal een aantal aanpassingen aan het chassis ondergaan om meer aan de rijderswensen van coupé- en cabriolethebbers tegemoet te komen. De rij-dynamiek en de -eigenschappen zullen dus naar verwachting op een hoger niveau staan. Zo kan de Benz beter concurreren met de toekomstige Audi A5 Cabriolet en BMW 3-serie Cabriolet. Qua motoren maakt de CLK gebruik van hetzelfde aanbod dat de C-klasse biedt. Een V8-motor is weggelegd voor de CLK 500. En verwacht ook weer een spectaculaire AMG-variant.

Zomer 2009
Het is nog even wachten op de officiële beelden. Komende zomer zal de CLK Coupé gelanceerd worden en hopelijk kunnen we tijdens de nazomer nog genieten van de Cabriolet. Deze volgt namelijk in oktober 2009. Overigens zal de naam CLK komen te vervallen. Hiermee wil Mercedes benadrukken dat de CLK meer tegen de E-klasse aanleunt dan tegen de C. Wat de naam wordt is op dit moment onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Stralende zonaanbidder: Mercedes E-klasse Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Tóch Mercedes E-Cabriolet in de maak

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse Cabriolet
> Artikel lezen

Mercedes-Benz E-klasse nu ook als Edition Sport verkrijgbaar

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klasse nu ook als Edition Sport verkrijgbaar
> Artikel lezen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes E-Klasse Cabriolet en Vision Gran Turismo te zien in Justice League

Autonieuws
Justice League
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.