Spyshots

Vierdeurs coupé van Hyundai: Koreaanse CLS

Dit zijn de allereerste spyshots van een vierdeurs coupé afkomstig uit de stal van Hyundai. Het model is Hyundai´s antwoord op auto´s als de Mercedes CLS en Volkswagen Passat CC. We wisten het nieuwe model te betrappen tijdens testen op een afgesloten terrein in het noorden van Frankrijk.

Het segment van vierdeurs coupé-modellen begint langzaam maar zeker meer vorm te krijgen. De Mercedes CLS was de eerste in dit segment, maar Volkswagen was het die met de Passat CC de auto ook redelijk betaalbaar maakte. Hyundai lijkt daar nu op in te haken met de komst van een compleet nieuwe auto. Veel is er echter nog niet zichtbaar. De camouflage bedekt nog nagenoeg de gehele carrosserie. Wel spreekt de daklijn - die geheel ongecamoufleerd is - boekdelen. We zien een sterk aflopende daklijn die de auto zijn vierdeurs coupé-status moet verschaffen.

Motoren en techniek van de Sonata
Onderhuids zal de Koreaan vermoedelijk beschikken over grotendeels dezelfde techniek als de nieuwe Sonata. Ook motorisch zijn de overeenkomsten sterk. Denk hierbij aan een 165 pk sterke 2.0 liter viercilinder, een 250 pk sterke 3.3 liter V6 en een dieselmotor in de vorm van de 2.0 liter CRDi-viercilinder met 150 pk.

Niet eerder dan eind 2009 leverbaar
Aangezien dit de allereerste keer is dat we iets horen/zien van dit nieuwe model verwachten we de auto niet eerder dan eind 2009 op de markt. Mogelijk staat de kalender zelfs al op 2010 voordat Hyundai de vierdeurs coupé bij de dealers binnenrijdt.

Gerelateerde artikelen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Minimaal 300 km voor Hyundai Kona Electric

Autonieuws
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.