Spyshots

Vernieuwde Porsche 911 Turbo krijgt 500 pk

Langzamerhand heeft Porsche bijna alle 911-modellen van een facelift voorzien. Alleen de Turbo ontbreekt nog. Naast de uiterlijk verfrissingen zal de 911 Turbo een geupgrade motor bevatten die 20 pk extra levert.

De vernieuwde Porsche 911 Turbo zal worden onthuld tijden de Detroit Motor Show begin volgend jaar. Enkele maanden daarna bereikt hij de showrooms. De optische wijzigingen zijn inmiddels bekend, want het overige 911-gamma heeft ze al ondergaan. Porsche maakt er daarom ook geen geheim van hoe de gefacelifte 911 Turbo eruit komt te zien. Hier nog eenmaal de wijzigingen: een gewijzigde voor- en achterbumper, nieuwe achterlichtunits en een andere indeling van de koplampen. Het interieur zal op dezelfde punten worden aangescherpt als de Carrera- en Cabriolet-modellen.

3.8 liter turbomotor
Interessant nieuws betreffende de krachtvoorziening. De 3.6 liter boxerturbomotor in de huidige 911 Turbo wordt opgeboord naar 3.800 cc en voorzien van directe benzine-inspuiting. Dit levert de sportwagen een vermogensstijging op van 20 pk; een totaal van 500 pk. Daarmee troeft het de mateloos populaire Nissan GT-R af. Voor Porsche van belangrijke waarde. Daarentegen komt de vernieuwde Turbo aardig dicht in de buurt van de GT2 (530 pk). Echter zal Porsche wel raad weten om deze topmodelwaardig te houden.

Gerelateerde artikelen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.