Spyshots

Steeds minder camouflage voor de BMW Z4

De nieuwe BMW Z4 staat te trappelen om te worden gepresenteerd. Maar voordat het zover is blijft de ontwikkeling nog in volle gang doorgaan. Daarbij wordt steeds meer camouflage verwijderd en licht BMW wederom een tipje van de sluier op. Dit zijn de beste spyshots van de nieuwe BMW Z4 ooit.

Al sinds begin 2007 komt de nieuwe BMW Z4 regelmatig voorbij in onze rubriek spyshots. Toen in januari 2007 de auto voor het allereerst op de openbare weg werd betrapt was de camouflage nog enorm dik en kon je zelfs spreken van een tweede huid. Maar stukje bij beetje wist BMW te camouflage te verminderen. Afgelopen september wisten wij de Z4 zelfs te betrappen met het dak open. Deze nieuwe spyshots tonen nog meer van zijn carrosserie, en minstens zo belangrijk van zijn stalen klapdak. 

Tweedelig stalen klapdak
Vooral de neus van de nieuwe Z4 laat steeds meer details zien. We kunnen duidelijk de vorm van de voorbumper aanschouwen en ook de nieren vallen op. De zij- en achterkant moet door de vreemde camouflage nog geheim blijven, maar verraadt toch al de nodige details. Voor het eerst is bovendien ook het dak in vol ornaat te aanschouwen. In tegenstelling tot het stoffen dak van de huidige Z4 Roadster zal het nieuwe model beschikken over een inklapbaar stalen dak. Als BMW ons verder niet probeert te misleiden zal het dak uit twee delen bestaan. Dankzij het hardtop dak lijkt de Z4 Roadster bovendien sprekend op de coupé en dat is absoluut lovenswaardig te noemen.
 
Productie eind 2009
Tegen het einde van 2009 zal BMW de productie van de nieuwe Z4 opstarten. Nog dat jaar zullen ook de eerste exemplaren bij de dealers staan. Behalve krachtige benzinemotoren staat er vermoedelijk ook een diesel op het programma. Alle details van de nieuwe Z4 leest u in ons eerdere verhaal ».

Gerelateerde artikelen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Teaser time: opvolger BMW Z4 laat zich zien

Spyshots
BMW teaser
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.