Spyshots

Vernieuwde Nissan 370Z maakt Porsche-rijder nerveus

De Nissan 350Z ondergaat binnenkort een grondige metamorfose. Niet zozeer aan de buiten- en binnenkant, maar vooral motorisch. Met een vermogen van 330 pk komt de ‘Z’ gevaarlijk dichtbij een Porsche 911 Carrera.

In 2010 zal Nissan de vernieuwde Nissan 370Z presenteren. Deze ondergaat een flinke metamorfose. Nissan zal het koetswerk restylen waaronder een geheel nieuwe voorbumper en achterbumper. Hierbij komen de verticale knipperlichten in het onderste deel van de voorbumper te vervallen. Bij de nieuwe ‘Z’ huizen ze in de koplampunits die eveneens vernieuwd worden. Ook de achterlichten zijn nieuw (zie computerimpressie). In totaliteit blijft de Nissan ‘Z’ hetzelfde eruit zien.

Naamsverandering
Zoals in de bovenste alinea al een keer wordt genoemd krijgt de huidige 350Z een andere naam, namelijk 370Z. Dat heeft te maken met het nieuwe motorblok dat in het vooronder van de nieuwe ‘Z’ schuilt. Nissan heeft gewinkeld bij haar luxemark Infiniti en daar de motor van de G37 uit de schappen gehaald. Deze 3.7 liter V6 - vandaar z’n nieuwe naam - zal straks ook te vinden zijn in de 370Z. In de Infiniti G37 levert de krachtbron 330 pk en 360 Nm koppel, maar wellicht probeert Nissan er nog iets meer peekaa’s uit te halen voor de coupé. Echter is 330 pk in de 370Z voldoende om menig Porsche 911-rijder (345 pk) enigszins nerveus te maken. Eind 2008 zullen we het officieel weten, want dan zal Nissan de 370Z presenteren. Begin 2009 komt hij op de markt.

Gerelateerde artikelen

Nissan 370Z krijgt een nieuw frontje

Autonieuws
Nissan 370Z krijgt een nieuw frontje
> Artikel lezen

Poolse Syrena Sport refereert aan jaren ‘50

Autonieuws
Poolse Syrena Sport refereert aan jaren ‘50
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.