Spyshots

BMW Z4 wordt ´open´ getest

Voor het eerst heeft onze fotograaf de nieuwe BMW Z4 ‘open’ kunnen betrappen. Met het stalen dak treedt de Z4 in de voetsporen van z’n grote broer de 3-serie Cabrio en natuurlijk zijn grootste rivaal, de Mercedes-Benz SLK. Als klap op de vuurpijl is er op termijn een diesel leverbaar.

Talloze spyshots van een BMW Z4 prototype gingen ons de laatste maanden voorbij. Maar tot op heden hebben we de roadster nog niet kunnen betrappen met het dak naar beneden. We hebben er lang op moeten wachten, maar hier zien we de eerste foto’s van een dakloze Z4. Met een stalen cabriodak treedt de roadster in de voetsporen van de 3-serie Cabriolet en zijn naaste concurrent de Mercedes SLK. Deze laatste was al meteen vanaf zijn marktintroductie verkrijgbaar met een stalen kap en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Niet dat de huidige - en onlangs uit productie genomen - Z4 onsuccesvol was, maar de SLK deed het nog iets beter in de verkoopaantallen. Naast het feit dat zo’n stalen dak zich uitstekend leent voor de winterse dagen, krijgt de koper met een coupé-cabriolet ook nog eens twee auto’s in één. Voor hetzelfde aankoopbedrag welteverstaan. En juist daarop is de consument zo happig.

Krachtig voorkomen
Dat de nieuwe Z4 aan alle kanten groeit is bekend. En op eerdere spyshots merkten we al op dat zijn design ten opzichte van de eerste generatie aanzienlijk krachtiger overkomt. Zoals je op de afbeeldingen kunt zien wordt dit krachtige design met het dak naar beneden nog eens extra verstekt. De nieren zijn nog opvallender aanwezig en het front staat letterlijk bol van de mogelijke potentie onder de motorkap.

Aanval op Porsche Boxster
De Mercedes-Benz SLK is en blijft de voornaamste concurrent van BMW’s nieuwe roadster. Maar daarnaast wil het Beierse merk ook een doorn in het oog zijn van de Porsche Boxster. Daarom zal BMW een aantal dikke motoren in de nieuwe Z4 leveren, waaronder de bekende 3.0 liter twinturbomotor. Het topmodel - de BMW Z4 M - krijgt de beschikking over de 4.0 liter V8 uit de M3. Om het milieu enigszins te ontlasten zullen alle Z4-modellen het EfficientDynamics programma ondergaan. Een start/stop knop voor het aanzwengelen van de motor zal daarvan onderdeel zijn.

Diesel op komt
Het mag tegenwoordig; een dieselmotor in een sportwagen. En omdat BMW zeker niet over de minste diesels beschikt, zou dit wel eens een mooie combinatie kunnen zijn. Daarom is het merk van plan om op termijn de Z4 uit te rusten met een oliestoker. Het is nog even wachten op de specificaties, maar wij zijn in ieder geval erg benieuwd.

Eind 2009
Tegen het einde van 2009 zal de productie van de nieuwe BMW Z4 worden opgestart. De eerste auto’s kunnen vermoedelijk dat jaar nog aan klanten worden uitgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Teaser time: opvolger BMW Z4 laat zich zien

Spyshots
BMW teaser
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.