Spyshots

Mitsubishi Outlander ondergaat vroege facelift

Hoewel de Mitsubishi Outlander nog maar vroeg in zijn productiecyclus zit, achten de Japanners het toch nodig de SUV een facelift mee te geven. Alleen de voorzijde krijgt het te verduren, waarnaast de techniek ook een aantal wijzigingen ondergaat.

De Mitsubishi Outlander is nog maar anderhalf jaar in ons midden en als we de verkopen analyseren zouden we ook niet meteen concluderen dat het model een facelift nodig heeft. De afzet is verre van zorgmakend, want het model doet het goed. Toch zijn de Japanners van mening dat de SUV wel enige verandering kan gebruiken; aan de voorzijde welteverstaan. Het camouflageteam heeft namelijk alleen dat gedeelte van de nodige bedekkingen voorzien. De rest van de auto is ongemoeid gelaten en ook wij kunnen geen wijzigingen aan die delen van de auto onttrekken.

Andere techniek?
Wat er precies onder het camouflagedoek schuil gaat kunnen we niet zeggen. Maar het lijkt erop dat het front en de grille meer rechtop staan. Daarnaast strekt de scherpe horizontale lijn in de voorbumper zich bij het nieuwe model helemaal uit tot aan de wielkasten. De Outlander lijkt daarmee meer het familiegezicht te krijgen dat met de nieuwe Lancer is ingezet. De zogenaamd Jet-Fighter grille debuteert daarmee ook op de SUV. Als laatste viel het onze fotograaf op dat er buitengewoon veel technici in de buurt van de Outlander aanwezig waren. Zouden er onderhuids dan ook wijzigingen zijn? Onze bron verwacht van wel. Welke dat precies zijn, vergt nog enig speurwerk. Evenals de periode wanneer we de nieuwe Outlander in de showroom kunnen verwelkomen. De introductie staat waarschijnlijk gepland in 2009.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Mitsubishi Outlander PHEV

Autotests
Mitsubishi Outlander PHEV
> Artikel lezen

Hogere prijs voor vernieuwde Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander

Autonieuws
Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander (PHEV)

Autonieuws
Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.