Spyshots

Kia opent de aanval op Passat CC

Kia verricht testwerk met een nieuwe auto die luistert naar de naam ´VG´ en verdacht veel trekjes heeft van de Volkswagen Passat CC.

Overal ter wereld duikt deze Kia op. Onze fotograaf kwam dit prototype in de omgeving van een snikhete woestijn in de Verenigde Staten. De nieuwe auto gaat op dit moment nog gebukt onder de codenaam ‘VG’, maar zal bij de presentatie een geheel andere naam krijgen.

Concurrent Passat CC?
Het testmodel is nog flink voorzien van allerlei camouflage materiaal. Kijken we echter naar z’n vorm, afmetingen en enkele details zoals het relatief lage dak met sterk aflopende daklijn, dan lijkt het erop dat Kia de aanval wil openen op de Volkswagen Passat CC. Op dit moment heeft de Duister een monopoliepositie in het vierdeurs coupé-segment van de middenklasse auto’s. De Mercedes-Benz CLS bevindt zich alweer een aantal treden hoger.

V8 en 4x4
De Kia VG is nauw verwant aan de Hyundai Grandeur en zal waarschijnlijk ook z’n motorrange gaan gebruiken. Dat betekent dat we een V6-motor kunnen verwachten met een cilinderinhoud van tussen de 3.3 en 3.8 liter. Volgens onze bron is de komst van een 4.6 liter V8 in combinatie met vierwielaandrijving ook niet ondenkbaar. Standaard is de VG voorzien van twee aangedreven wielen, evenals LED-verlichting in de achterlichtunits en speciale koplampen.

August 2009
De nieuwe Kia zal vermoedelijk medio 2009 worden gepresenteerd. Maar als deze Passat CC-killer zo regelmatig opduikt zal voor die tijd vast meer informatie beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.