Spyshots

Vijfcilinder voor de Audi TT RS

Eindelijk komt Audi met een RS versie van de TT, tenminste dat doen deze foto’s vermoeden. Het gaat hier sowieso om een supersnelle Audi TT, die qua uiterlijk flink is aangepakt. Maar ook onder de kap zit iets zeer speciaals verborgen.

UPDATE 8 oktober 2008: Nieuwe foto´s toegevoegd van de Audi TT RS op de Nürburgring.

Was de snelste versie van de vorige Audi TT nog uitgerust met een dikke zescilinder uit de schappen van Volkswagen, de nieuwe krijgt een gloednieuwe turbomotor mee. Na tien jaar afwezigheid zal Audi namelijk weer een vijfcilindermotor op de markt brengen. De vijfcilinder wordt geholpen door twee turbo’s en zal rond de 350 pk gaan leveren.

Ingolstadt
Audi´s snelste TT zal vermoedelijk de naam RS meekrijgen, zoals dat gebruikelijk is bij het merk uit Ingolstadt. De RS zal naast de dikke motor voorzien worden van een volledige bodykit, dat de wagen een agressiever uiterlijk geeft. Ook zal er een verbeterd remsysteem en een sportiever onderstel gemonteerd worden.

3.6 V6
Naast de RS versie komt er nog een dikke variant van de TT. Deze zal de nieuwe 3.6 liter V6 met 280 pk onder de kap krijgen. Of deze als ‘S’ versie door het leven zal gaan is niet bekend, maar we verwachten van niet. Beide versies zullen worden voorzien van Audi’s bekende Quattro-systeem en als optie is er een DSG-versnellingsbak verkrijgbaar.

Eind 2008 op de markt
Beide topmodellen van de TT zullen eind dit jaar geïntroduceerd worden en daarna spoedig op de markt verschijnen. Meer informatie en prijzen worden vlak voor de marktintroductie bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Visueel verlekkeren: Audi TT clubsport turbo concept

Fotogalleries
Audi TT clubsport turbo concept
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt pompt Audi TTS op tot 370 pk

Tuning & styling
Abt TTS
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.