Spyshots

De nieuwe Mercedes E-klasse vroegtijdig onthuld

Dit zijn de eerste foto’s van de gloednieuwe Mercedes E-Klasse. Het design van de E-klase lekte uit tijdens een evenement van Mercedes. Een bezoeker wist een aantal foto’s van de compleet nieuwe E-klasse te schieten en besloot deze kenbaar te maken.

De Mercedes E-klasse is nog volop in ontwikkeling. Testrijders maken duizenden kilometers om de kwaliteit van de auto te kunnen garanderen. Dikwijls wisten wij dan ook tal van prototypes te betrappen. Die waren echter nog steeds voorzien van de nodige camouflage. Tot dit moment. Tijdens een evenement liet Mercedes de auto namelijk als korte sneak preview zien aan een select aantal mensen. Dat fotograferen hier verboden is staat buiten twijfel, maar dat weerhield een bezoeker hier niet van. Hij schoot deze drie foto’s van de nieuwe E-Klasse in vol ornaat. Vervolgens werden ze via het Duitse Autobild openbaar.

Hoekig design
De huidige E-Klasse moet nog een half jaar mee tot de marktintroductie van dit nieuwe model. Deze stond officieel pas gepland in het voorjaar van 2009. Overigens zal Mercedes tijdens de Autosalon van Parijs in oktober een conceptcar van de E presenteren. Dit om de consument te laten wennen aan het nieuwe gezicht van de Mercedes. Het gezicht wat van ronde vormen nu naar een meer hoekig design geëvolueerd is.

Hybride
Verdere informatie is nog heel schaars. Wel weten we bijvoorbeeld dat de nieuwe E-Klasse vol nieuwe technieken zal zitten. Ook staat een hybride versie op stapel, waarbij de elektromotor gekoppeld zal worden aan een diesel in plaats van een benzinemotor. Vermoedelijk weten we in oktober tijdens de Autosalon van Parijs (iets) meer. Bron: Autobild

Gerelateerde artikelen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.