Spyshots

Kia´s nieuwe topmodel (Opirus-opvolger) gespot

De Kia Opirus is alweer een tijd niet meer leverbaar, maar dat gaat binnenkort veranderen. De technici van Kia zijn namelijk druk aan het testen met de opvolger van het niet zo bijster populaire model.

De Opirus-opvolger is nu nog voorzien van veel camouflage, maar de grote lijnen zijn al duidelijk te zien. De grote sedan moet de Opirus gaan vergeten, wat hem zo te zien met gemak gaat lukken. De auto draagt nu nog de codenaam VG en zal tijdens zijn introductie zijn echte naam krijgen, welke waarschijnlijk niet weer Opirus zal zijn.

Modern uiterlijk
Het nieuwe model oogt een stuk dynamischer en frisser dan zijn voorganger. De auto oogt dik en modern dankzij diverse details als de buitenspiegels en uitlaten. De grote velgen, welke de wielkasten mooi vullen, geven al aan dat Kia serieus is en echt wil meespelen met de sedan.

Hyundai
Dankzij een goede samenwerking met concerngenoot Hyundai is de nieuwe sedan van Kia onderhuids grotendeels gelijk aan de Hyundai Grandeur. Dit betekent dat de wagen over voorwielaandrijving zal beschikken en sowieso met twee motoren geleverd gaat worden. Het gaat hier om een 2.2 liter dieselmotor en een 3.3 liter V6 benzinemotor.

Eind 2009
Het nieuwe slagschip van Kia moet in 2009 zijn intrede doen op de markt. Vermoedelijk zal dit wel pas aan het einde van het jaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Kia Opirus gepresenteerd

Autonieuws
Vernieuwde Kia Opirus gepresenteerd
> Artikel lezen

Luxe reislimousine: Kia Opirus 3.5 V6

Autotests
Luxe reislimousine: Kia Opirus 3.5 V6
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.