Spyshots

Beter beeld op in- en exterieur Opel Meriva

Eind 2008 onthult Opel officieel de nieuwe Meriva en deze foto´s bieden een beter beeld. De midi-MPV wordt een stuk volwassener en heeft qua styling grote overeenkomsten met de Insignia. Vooral het interieur leent veel van de Opel´s nieuwe sedan en hatchback.

De spionagefoto’s van de nieuwe Meriva worden alsmaar beter en duidelijker. De mate van camouflage is iedere keer minder. Deze foto’s gunnen ons - naast een minder bedekte carrosserie - tevens een goede blik op het interieur.

Insignia-roots
De nieuwe Meriva oogt een stuk volwassener dan z’n voorganger. Natuurlijk zal Opel de midi-MPV een duidelijk familiegezicht meegeven. Die is voor een groot gedeelte gebaseerd op de Insignia. Zowel de buitenzijde (neus en achterlichten) als het interieur treffen grote gelijkenis. Het stuurwiel, schakelaars en tellers lijken zelfs rechtstreeks uit de Insignia te komen. Ook het grote scherm in het dashboard vinden we terug. De ventilatieroosters zijn in de Meriva overigens rond in plaats van de vierkante exemplaren van de Insignia.

Suïcidedeuren
De Meriva wordt voorzien van Flexdoors die in de ‘verkeerde’ richting openen om zo de inzittenen meer in- en uitstapruimte te geven. Toch probeert Opel ons op het verkeerde been te zetten middels het monteren van conventionele deurgrepen. De dikke bult op de achterportieren verraden echter de aanwezigheid van deze deuren. Opel heeft de komst van de Flexdoors overigens ook al officieel bevestigd.

192 pk voor OPC
De ingenieurs gunnen ons eveneens een goede blik op het motorcompartiment. Het is niet heel goed zichtbaar om welke krachtbron het hier gaat, maar verwacht bij de introductie een 90 pk sterke 1.4 liter benzine en een 1.6 liter turbomotor met 192 pk. De laatste wordt alleen als ‘OPC’ leverbaar. Bij de diesels start het gamma met een 75 pk sterke 1.3 CDTi en zal de 1.7 CDTi met 125 pk vermoedelijk de sterkste oliestoker worden.

Begin 2009
Zowel de marktintroductie als de productie van de nieuwe Meriva start begin 2009. De eerste officiële informatie zal tegen het einde van dit jaar vrijkomen. Opel gaf ons overigens begin dit jaar al een voorproefje van het model in de vorm van de Meriva Concept. Aan de hand van de foto´s van de conceptcar en de spyshots van het prototype hebben wij een impressie getracht te maken van hoe het model er ongeveer uit komt te zien.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.