Spyshots

Nieuwe blik op de BMW PAS

Onder de codenaam PAS werkt men bij BMW volop aan de ontwikkeling van een compleet nieuw model. De PAS is gebaseerd op de nieuwe 5-serie en geeft stukje bij beetje meer van zichzelf bloot. Deze nieuwe spyshots laten een aantal belangrijke kenmerken van de auto zien.

De afgelopen maanden gonsde het van de geruchten rondom de nieuwe modellen die bij BMW op de planning staan. Zo ook van deze PAS ofwel Progressive Activity Sedan. De auto wordt een zogenaamde liftback / fastback zoals bijvoorbeeld de Mitsubishi Lancer Sportback dat is. Daarbij zien we een lange achterruit en een grote achterklep. Bovendien probeert het sportieve karakter van het model te benadrukken. De frameloze deuren zoals we die kennen van diverse coupé- en cabrio-modellen zullen ook op de PAS hun intrede doen. Het design van de carrosserie is nog moeilijk te zien. De heftige camouflage die BMW in dit stadium van ontwikkeling toepast laat nog maar weinig details zien.

Motoren van de 5-serie
Het motorengamma zal grotendeels overeenkomen met dat van de compleet nieuwe 5-serie die op de planning staat. Verwacht daarbij een breed aanbod aan zowel benzine- als dieselmotoren. Uiteraard zal het onderstel weer uitblinken op het gebied van rijdynamiek, dat is BMW inmiddels wel verplicht.

Marktintroductie in 2010
De introductie van de BMW PAS staat voor eind 2009 gepland. Het model zal begin 2010 bij de dealers staan. In aanloop naar de introductie hopen wij steeds meer informatie te kunnen verschaffen.

Gerelateerde artikelen

BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT

Autonieuws
BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT
> Artikel lezen

Complete range nieuwe BMW 5-serie in beeld

Spyshots
BMW 5-serie
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk

Autonieuws
BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT krijgt toch een vervolg

Spyshots
BMW 5-serie GT
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de nieuwe BMW 5-GT

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.