Spyshots

Nieuwe Mercedes E-klasse Estate

Binnen een jaar zal de nieuwe Mercedes E-klasse zijn opwachting maken. De E-klasse sedan hebben we al meerdere malen betrapt, maar de Estate heeft zich nog minder vaak in het openbaar laten zien. Aangezien het model pas later debuteert is de auto dan ook nog voorzien van veel camouflage.

Ondanks dat er nog vrij veel camouflage op de E-klasse zit, is het front van de auto toch al redelijk te zien. Het lijkt erop dat Mercedes wederom twee dubbele koplampen toepast. In dit geval zijn de lichtunits echter hoekiger van vorm. Ook de grote Mercedes grille zal weer present zijn. De vier mistlampen waren ook al te vinden op de vorige spyshots van de E-klasse en zullen dus waarschijnlijk ook op het productiemodel verschijnen. Mercedes kennende zal dit te maken hebben met een nieuw of verbeterde soort van verlichting. Ook LED-dagrijverlichting zal tot de mogelijkheden behoren.

Keramische remmen
Met de nieuwe E-klasse zal Mercedes van het Sensotronic systeem afstappen en gewone remmen monteren. Toch kan Mercedes het niet laten deze uit te rusten met elektrische systemen als Regular Dry Braking en wielafhankelijke Cornering Brake Control. Ook zullen keramische remmen zijn intrede maken op de E-klasse, al is het voorlopig alleen op de AMG-versies. In een later stadium zullen ze ook op minder potente modellen leverbaar worden.

Motorengamma
De nieuwe E-klasse zal een breed aanbod aan V6- en V8-motoren krijgen. Volgens onze bronnen zal de E-klasse minimaal met 6 cilinders leverbaar worden. Als topper zal de wagen uitgerust worden met de 6.2 liter V8 van AMG. Deze is in de E-klasse goed voor een dikke 500 pk, waarmee Mercedes definitief de pk-strijd met Audi en BMW staakt. AMG meldde eerder dit jaar al dat het aantal pk’s niet meer het voornaamste streven is voor hun nieuwe modellen.

September 2009
De nieuwe Mercedes E-klasse zal tijdens de IAA in Frankfurt van 2009 onthuld worden. Het model zal eerst als sedan debuteren. De Estate - de naam Combi vervalt - volgt begin 2010.

Gerelateerde artikelen

Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Autonieuws
> Artikel lezen

Orderboek nieuwe Mercedes E-klasse Estate geopend

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klass Estate
> Artikel lezen

Mercedes E-klasse All Terrain richt vizier op A6 Allroad

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse All Terrain
> Artikel lezen

SUV-aspiraties voor Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.