Spyshots

BMW X6 M met V10?

BMW gaat volop de strijd aan met de Porsche Cayenne. De gloednieuwe X6 gaat er namelijk ook komen als M-variant, getuige deze spyshots. Vermoedelijk gaat de BMW X6 M een vermogen van dik 500 pk krijgen.

De BMW X6 is nog maar net op de markt dus de ontwikkeling van nieuwe varianten blijft volop door gaan. De sportieve SUV zal in 2009 namelijk als hybride op de markt komen en ook een M-versie zit in de koker. Van de X6 Hybride konden wij eerder al een eerste levensteken tonen, maar het M-model heeft zich nog niet eerder in het openbaar laten zien. BMW wil de komst van dit model dan ook niet bevestigen, maar deze spyshots vertellen ons genoeg – hij komt er wel!

Vijf liter V10
BMW kon al jaren geen concurrent tegenover de topversies van de Porsche Cayenne (Turbo S) en Mercedes ML (63 AMG) zetten, maar met de X6 M gaat dit veranderen. BMW kennende zal het er alles aan doen om beter uit de bus te komen dan de genoemde concurrenten. Om dit te realiseren zal de X6 M vermoedelijk de V10 uit de M5 onder de kap krijgen. De 5.0 liter motor levert een vermogen van 507 pk, wat genoeg moet zijn om de SUV vleugels te geven.

Productie in 2009
Zoals gezegd is de M variant van de X6 nog niet aangekondigd, maar wij verwachten voor het einde van het jaar meer te weten. Tegen het einde van 2009 zal het model vermoedelijk bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.