Spyshots

Eerste glimp van nieuwe Honda NSX

Honda zal volgend jaar eindelijk een compleet nieuwe NSX presenteren. De supersportauto van Honda krijgt vermoedelijk een V10 onder de motorkap en moet de concurrentie aangaan met de Nissan GT-R en de op stapel staande Lexus LF-A.

In de zomer van 2006 verdween de Honda NSX uit de showrooms. De auto was ruim 16 jaar in productie geweest en stierf een stille dood. Jammer, want een icoon als de NSX verdient meer. De auto was destijds een absoluut visitekaartje voor Honda waarbij geavanceerde techniek, sublieme prestaties en fantastische rij-eigenschappen samen kwamen. Maar Honda laat de NSX niet zomaar verdwijnen. Het is namelijk eindelijk tijd voor een opvolger.

Conceptcar als voorbode
Begin 2007 presenteerde Honda’s luxedivise Acura de Advanced Sports Car Concept. De conceptcar werd gepresenteerd op de NAIAS in Detroit en moest ons alvast op gaan warmen voor de komst van de nieuwe NSX. Die zou ik de Verenigde Staten en Japan als Acura door het leven gaan en in Europa onder de merknaam Honda worden verkocht. De conceptcar laat scherpe lijnen zien, beschikt over LED-techniek en tal van moderne en innovatieve elektronische systemen. Onder de motorkap ligt een V10 met een vermogen van rond de 500 pk.

Bevestiging vanuit de directie
Dat Honda ons inderdaad heeft willen warmen met die conceptcar bevestigde Honda’s directeur Takeo Fukui enige tijd geleden. Hij liet namelijk weten dat de Japanners inderdaad werken aan een opvolger voor de NSX. Volgens hem moet dat model wederom een visitekaartje worden voor Honda en laten zien waartoe het merk in staat is.

Nürburgring
De ingenieurs zijn al enige tijd druk bezig en de ontwikkeling van de NSX draait dan ook op volle toeren. Zo werden al diverse malen prototypes betrapt op de Duitse Nürburgring. De auto’s waren echter zogenaamde mules waarbij een aangepaste carrosserie van de S2000 is voorzien van de techniek van de NSX. Nu treedt Honda voor het eerst met een echt prototype van de NSX naar buiten. In de omgeving van de Nürburgring wist onze spionagefotograaf deze foto’s te schieten van een NSX prototype.

V10
De carrosserie is nog flink gecamoufleerd, maar een eerste indruk van het productiemodel krijgen we al wel. De scherpe lijnen van de Advanced Sports Car Concept lijken grotendeels te zijn behouden. Zelfs met deze dikke camouflerende deken oogt de NSX sportief, stoer en dynamisch. Opvallend detail is het uitlaatsysteem dat beschikt over twee boven elkaar geplaatste hoekige eindpijpen. Onder de motorkap schuilt een 5.0 liter V10 die is afgeleid van de tiencilinder motor uit Honda’s F1-bolide. Naar verwachting zal de krachtbron tussen de 450 en 500 pk gaan leveren. Om het gewicht zo laag mogelijk te houden wordt veelvuldig gebruik gemaakt van carbon. De aandrijving zal worden geleid naar alle vier de wielen waarbij de achterwielen meer nadruk krijgen. Het is immers een sportauto.

2009?
Het lijkt erop dat de nieuwe Honda NSX nu dichterbij is dan ooit. Wij vermoeden dan ook dat het model in 2009 zal worden gepresenteerd. Daarmee laat Honda de concurrentie in de vorm van de Nissan GT-R en op stapel staande Lexus LF-A niet zomaar hun gang gaan.

Gerelateerde artikelen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept

Autonieuws
Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.