Spyshots

MPV-achtige Kia betrapt

In de Zwitserse Alpen dook dit prototype van een midi-MPV op. De heftige camouflage geeft ons nauwelijks een indruk van het model. Het was dan ook moeilijk te bepalen wat ons voor de lens was komen rijden. Een Hyundai of een Kia, tot zover is duidelijk. Maar wat precies?

In eerste instantie konden wij maar geen verband leggen met toekomstige Koreaanse modellen. Dat het om een Hyundai of Kia ging was zeker, maar de moeilijkheidsgraad lag hem voornamelijk in de vormgeving van het prototype. Onze verwachting neeg naar een nieuw Kia model. Een voormalig Hyundai-ontwerper wist ons uit de brand te helpen en bevestigde deels onze voorspelling, maar honderd procent zekerheid kon hij ons niet geven. 

Niet verrassend
De designer wist meteen te vertellen dat het onmogelijk om de nieuwe Kia Picanto zou gaan, daarvoor zijn de proporties van het spionagemodel te groot. Bovendien vertonen de foto’s vijfgaats wielen en een panaramodak. En die laatste zullen Hyundai en Kia voorlopig (nog) niet leveren op de kleinere modellen. De contouren van de afdekkingen en de grille verraden dat het eerder een Kia betreft dan een Hyundai.

Midi-MPV
Wij zouden niet verrast zijn dat Kia met een soort MPV-achtige variant - zoals de Volkswagen Golf Plus - op de markt verschijnt. De populariteit van dit soort modellen is immers groot in dit segment. Wanneer dit inderdaad zal gebeuren is het model gebaseerd op de succesvolle Cee´d. Hyundai zal dan naar alle waarschijnlijkheid ook een dergelijke variant gaan leveren. Of de spyshots dus van een Kia of een Hyundai zijn kunnen wij niet met zekerheid vaststellen, al neigen we sterke richting Kia.

Gerelateerde artikelen

Gesnapt: productiemodel van Kia Proceed Concept

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd

Autonieuws
Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.