Spyshots

Zie hier; de nieuwe Renault Mégane

Denk het laatste beetje camouflage weg en zie hier de nieuwe Renault Mégane. Zijn de debuut staat gepland voor de Autosalon van Parijs in oktober, maar de nieuwe Mégane is hier al in vol ornaat te zien. Daarbij zijn de overeenkomsten met de Mégane Concept duidelijk zichtbaar.

Nog nooit eerder is de nieuwe Renault Mégane betrapt met zo weinig camouflage. Er was dan ook het nodige geduld gewenst om deze foto´s te kunnen schieten. Van een enorme afstand (vandaar helaas ook de matige kwaliteit van de foto´s) is onze fotograaf er echter toch in geslaagd de nieuweling vast te leggen. De twee prototypes die op één dag werden betrapt tonen ons een goede indruk van het nieuwe model. Veel beter dan de prototypes die onlangs met een zwaar camouflerende deken in het zuiden van Frankrijk opdoken.

Kenmerkend Renault-DNA
Zoals wij in ons artikel van 13 mei 2008 al aanhaalden wil Renault zich onderscheiden met de Mégane, maar dan wel in mindere mate dan het voorgaande model. De vormgeving is meer behoudend, maar nog steeds typerend voor het Franse merk. We zien koplampen die duidelijk overeenkomsten vertonen met de Laguna en ook het front doet over zijn afkomst geen twijfel bestaan. De gelijkenissen met de Mégane Coupé Concept die Renault begin dit jaar in Genève presenteerde behoeft ook geen nadere uitleg.

Motorengamma
Dankzij uitgelekte informatie weten we ook het motorengamma al. De Mégane zal leverbaar worden met een zestal motoren, evenredig verdeeld over het benzine- en dieselgamma. Het instapmodel is de 100 en 110 pk sterke 1.6 16V gevolgd door de 180 pk sterke 2.0 liter turbomotor. Het dieselgamma bestaat uit de 1.5 dCi (85 en 115 pk) en de 1.9 dCi (150 pk). Medio 2009 zal Renault ook een 130 pk sterke 1.4 liter turbomotor presenteren en wordt de Mégane leverbaar met een 150 pk sterke 1.9 dCi.

Onthulling in oktober
Renault zal de nieuwe Mégane onthullen op de Autosalon van Parijs. Het is echter goed denkbaar dat de fabrikant al voor die tijd de nodige foto´s en eerste details vrij zal geven. Vanaf het voorjaar van 2009 staat de nieuwe Mégane bij de dealers. Er volgt bovendien weer een onderscheidende coupé zoals dat ook bij de eerste generatie Mégane het geval was. Foto´s daarvan hebben wij in de fotogallery bij dit artikel gepubliceerd. Helaas is er op de foto´s nog maar weinig zichtbaar van de definitieve lijnen. De camouflage bedekt nog teveel. Onze illustrator heeft dan ook gepoogd een realistische impressie te maken.

Gerelateerde artikelen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zo lek als een mandje

Autonieuws
Renault Mégane RS is zo lek als een mandje
> Artikel lezen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS

Autonieuws
Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Gelekt: de Renault Megane RS in volle glorie

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.