Spyshots

Subaru Exiga nauwelijks gecamoufleerd

Subaru lijkt er geen moeite mee te hebben dat de lijnen van de Exiga al bekend zijn. Nog voordat de nieuwe zevenzits crossover officieel wordt gepresenteerd wisten wij het productiemodel van de Exiga te betrappen.

De laatste weken doken er verscheidene spionagefoto’s van de Subau Exiga op die duidelijk aantoonden dat de productieversie maar marginaal afwijkt van de Subaru Exiga Concept uit 2007. De koplampen krijgen iets rondere vormen mee dan de scherpe lijnen van de conceptcar. Ook de voorbumper van het studiemodel haalt het productieproces niet. De luchtinlaat onderin is groter uitgevoerd en de kieuwen aan de zijkant maken in de definitieve versie plaats voor mistlampunits. Om het familiegezicht te behouden, heeft Subaru de grille opnieuw getekend. Lopen we langs de flanken, dan valt ons oog op het zwarte dak. De Subaru Exiga Concept had ook zo’n zwart dak. Tevens lijkt de rest van de zijkant ook verdacht veel op het proefmodel. Lopen we verder naar de achterkant dan valt op dat Subaru hier – net als bij de voorzijde – niet veel meer heeft gedaan dan een aantal zaken gladstrijken. De kieuwen en de diffuser met geïntegreerde uitlaatstukken zijn ingeruild voor meer conventionele pijpen. De lijn vanaf de A-stijl loopt nog steeds via de zijkant over in de achterklep, maar houdt ditmaal bij de onderbumper op. Bij de concept liep deze lijn helemaal door totdat de carrosserie ophield. Helaas hebben nog geen foto´s van het interieur.

Introductie
De officiële introductie van de Subaru Exiga zal plaatsvinden op de Tokyo Motorshow eind juni. Maar wij verwachten dat het niet lang meer zal duren dat Subaru de officiële foto’s vrijgeeft. De auto komt ook naar Europa.

Gerelateerde artikelen

Subaru Viziv Tourer: stoer en vol potentie

Autonieuws
Subaru VIZIV Tourer
> Artikel lezen

Snik! Subaru Impreza STi WRX kapt ermee

Autonieuws
Snik! Subaru Impreza STi WRX kapt ermee
> Artikel lezen

Doek getrokken van nieuwe Subaru Forester

Autonieuws
> Artikel lezen

Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept

Autonieuws
Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Subaru XV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.