Spyshots

Nieuwe Mazda3 voor het eerst zichtbaar

De nieuwe Mazda3, die in 2009 in de showroom zal staan, toont op deze foto´s voor het eerst zijn lijnenspel. In eerste instantie zou de productie van de nieuwe Mazda3 in het najaar van 2009 beginnen. Maar waarschijnlijk kunnen we hem al rond de zomer van volgend jaar verwachten.

Het was geen verrassing dat Mazda een geheel nieuwe designweg is ingeslagen, welke de afgelopen tijd met de Nagare studiemodellen werd ingezet. Mazda’s hoofdontwerper Laurens van den Acker heeft met de Nagare conceptcars de nieuwe Mazda designfilosofie van de komende jaren getoond. De Mazda3 zal als eerste het productieproces van deze nieuwe ontwerpgedachte ingaan. Alle toekomstige modellen van Mazda zullen tevens soortgelijke lijnen als de Mazda3 laten zien. Uiteraard is ook de overeenkomst met de nieuwe Mazda6 duidelijk zichtbaar.

Sportieve inslag
Hoewel de spionagefoto’s nog een heftig gecamoufleerde Mazda3 tonen, merken we de grote koplampen meteen op. Aan de achterkant treffen we rankere achterlichten. Als de Mazda3 daadwerkelijk veel overeenkomsten heeft met de Nagare studiemodellen, dan verwachten we een sportief ogende auto. Door de wielen ver op de hoeken te plaatsten wordt dit extra versterkt. De lengte van de wielbasis is fors te noemen. Een gunstig gevolg hiervan is dat dit de interieurruimte ten goede komt.

Huidige motorenlijn
Onderhuids treffen we waarschijnlijk de Mazda MZR-motorlijn. Op termijn zal ook de 2.3 liter motor in het motorengamma worden opgenomen. Deze wordt naar verwachting opgeboord naar 2.5 liter en levert dan een vermogenstoename van circa 20 tot 30 pk. De 2.0 liter motor zal in de basis gelijk blijven als bij het huidige model, maar krijgt er wel zo’n 15 pk bij. Alle Mazda3 varianten krijgen er één verzet bij. Met deze zesversnellingsbak wil Mazda het brandstofverbruik zo beperkt mogelijk houden.

Leverbaar van medio 2009
Zoals gezegd introduceert Mazda de nieuwe 3 eerder dan verwacht. Medio 2009 zal de nieuwe Mazda3 in de showrooms staan.

Gerelateerde artikelen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.