Spyshots

Primeur: Vijfdeurs Opel Insignia

Dit zijn de allereerste foto’s van de vijfdeurs Opel Insignia, ofwel de opvolger van de Vectra GTS. Van het sedan-model hebben we inmiddels de eerste officiële foto’s gezien, maar de vijfdeurs versie is door Opel nog niet officieel onthuld. Gelukkig was onze fotograaf op het juiste moment op de juiste plaats.

Opel heeft de spanning lange tijd opgebouwd. De Insignia moet voor Opel namelijk een ommekeer betekenen. De sportief gelijnde Opel is de eerste van een generatie nieuwe modellen waarbij sportiviteit hoger in het vaandel staat. Inmiddels heeft Opel de eerste foto’s en informatie van de Insignia Sedan vrijgegeven, maar van de vijfdeurs en de stationwagon ontbrak tot op heden het beeldmateriaal. Wat betreft de stationwagon is dat niet verrassend, daar moeten we immers nog tot begin 2009 wachten. De vijfdeurs echter staat tegelijk met de sedan als wereldprimeur op de British Motor Show.

Grote achterklep
Gelukkig wist onze fotograaf de vijfdeurs versie tijdens afrondende testwerkzaamheden te betrappen. Geheel ongecamoufleerd rijdt deze Insignia op een afgesloten terrein testronden. De gemaakte foto’s geven ons een goed beeld van het model. Het grootste verschil wordt uiteraard gevormd door de achterzijde waar de kofferbak plaats heeft gemaakt voor een grote achterklep. Daardoor is de ‘kont’ een stuk korter en loopt de achterruit verder door. Ook de relatief grote spoiler op de achterklep is opvallend.

Motorengamma en aandrijving
De verwachting is dat de sedan en deze vijfdeurs Insignia de beschikking krijgen over dezelfde motoren. Opel levert de Insignia vanaf zijn introductie met zeven motoren. De benzinemotoren variëren van een viercilinder met 115 pk tot een V6 met 260 pk. De drie nieuwe, direct ingespoten diesels hebben een cilinderinhoud van 2,0 liter en een vermogen van 110 tot 160 pk. Diverse motoren zijn leverbaar in combniatie met voorwiel- en vierwielaandrijving.

December bij de dealers
Tegen het einde van het jaar zal de Insignia in productie gaan. Vanaf december staat de Insignia als vier- en vijfdeurs bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.