Spyshots

Nieuwe Toyota Verso komt voorjaar 2009

De nieuwe Toyota Verso zal in het voorjaar van 2009 op de markt komen. Momenteel is Toyota de auto volop aan het testen. Veel van zijn componenten deelt de Verso met de Auris terwijl zijn design afgeleid zal zijn op dat van de nieuwe Avensis.

Als alternatief voor de Volkswagen Touran en Ford C-Max biedt Toyota de Verso. En met succes, want de Verso verkoopt opvallend goed. Veel beter dan de inmiddels ter ziele gegane Yaris Verso en Avensis Verso. Het is dan ook goed denkbaar dat de Verso in heel Europa niet meer de naam Corolla (of Auris) Verso zal gaan dragen, maar kortweg Verso. Dat is in ons land overigens al enkele jaren het geval.

In grote lijnen gelijk
Over het design van de compleet nieuwe Verso valt weinig te zeggen. Het is de dikke laag camouflage die ons een blik op de carrosserie onthoudt. In grote lijnen doet het ons denken aan de huidige Verso en lijkt het erop dat de grille overeenkomsten zal vertonen met de nieuwe Avensis. Het blijft echter giswerk.

Begin 2009
Het motorengamma zal bestaan uit dezelfde motoren als de Auris. Hierbij valt te denken zowel benzine- als dieselmotoren met vermogens variërend van 100 tot 177 pk. Begin 2009 zal Toyota de Verso officieel onthullen. Dan zal ook de nieuwe Avensis zich bloot geven.

Gerelateerde artikelen

Toyota Verso is eerste met BMW-blok

Autonieuws
Toyota Verso is eerste met BMW-blok
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Verso aast op dynamiek

Autonieuws
Vernieuwde Toyota Verso aast op dynamiek
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.