Spyshots

Onthullend: Facelift Audi A6 (Avant)

Dit is de vernieuwde Audi A6 zoals die dit najaar bij de dealers staat. Audi voert dit jaar namelijk een facelift door op zowel de A6 Sedan als de A6 Avant. De belangrijkste wijzigingen vinden we aan de voorzijde van beide modellen, terwijl ook de achterzijde van de Sedan onder handen is genomen.

De Audi A6 is in zijn huidige gedaante sinds 2005 op de markt. Met de op stapel staande introductie van de compleet nieuwe BMW 5-serie en Mercedes E-klasse wapent Audi zich door de A6 op tal van punten te vernieuwen. Het exterieur krijgt rondom diverse nieuwe onderdelen. Aan de voorzijde zien we een aangepaste grille waarin de horizontale balk voor de kentekenplaat verdwijnt. Ook de vorm van de grille is licht gewijzigd. Verder monteert Audi een compleet nieuwe voorbumper die meer in lijn is met de A4, A5 en Q5. Tot slot zullen de mistlampen voortaan rechthoekig van vorm zijn. Aan de achterzijde van de Avant zien we minimaal gewijzigde lichtunits. Bij de A6 Sedan is Audi grondiger te werk gegaan. De lichtunits aan de achterzijde worden compleet vernieuwd en lijken meer op die van de A4 en A3. Van beide modellen krijgt ook de achterbumper een andere vorm.

Drive Select
De onderhuidse wijzigingen zijn op dit moment nog onbekend. Het is echter goed denkbaar dat het motorengamma licht gewijzigd zal worden. Nieuwe opties en de toevoeging van Audi Drive Select staan eveneens op de planning.

Na de zomer
De vernieuwde Audi A6 en A6 Avant zullen dit najaar bij de dealers staan. Tevens staat de RS6 Sedan op de planning. Dat model is te zien op de foto’s bij dit artikel. Onder de motorkap van deze geweldenaar ligt dezelfde 580 pk sterke V10 als in de RS6 Avant.

Gerelateerde artikelen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Abt zet Audi RS6 Avant onder hoogspanning

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi maakt vanafprijzen nieuwe A6 Avant bekend

Autonieuws
Audi maakt vanafprijzen nieuwe A6 Avant bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.