Spyshots

Eerste details nieuwe Ferrari (Dino / F149)

Ferrari zal over enkele weken een compleet nieuwe model presenteren. Recentelijk nog wisten wij spyshots te tonen van een zwaar gecamoufleerd prototype. Inmiddels hebben wij de eerste details over de nieuwe Ferrari die in de wandelgangen als Dino en F149 door het leven gaat.

Het gonst al tijden van geruchten over de komst van een nieuwe Ferrari. Velen spraken over de opvolger van de legendarische Dino, maar dat werd door Ferrari officieel ontkend. Ook namen als California GT en de interne codenaam F149 doen inmiddels de ronde. Wat het beestje ook voor naam mag krijgen, feit is dat Ferrari binnenkort een compleet nieuwe sportauto zal presenteren.

V8 met ongeveer 500 pk
De nieuwe Ferrari kan qua design worden gezien als een compacte 599 GTB Fiorano. Bovendien beschikt de auto over een opklapbaar dak waardoor het een coupé en cabriolet is. Onder de kap ligt een geheel nieuw ontwikkelde 4.7 liter V8 met een vermogen van 480 - 500 pk. De motor is gekoppeld aan een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Wie de sportauto flink de sporen geeft moet binnen 4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h weten te accelereren.

Debuut in Parijs
Zoals gezegd zal Ferrari de nieuwe bolide binnenkort officieel onthullen. Zijn debuut staat gepland voor de Autosalon van Parijs die dit najaar gehouden wordt. Op dit moment worden dealers en klanten al geïnformeerd over de auto en is de verkoop zelfs al gestart. We zijn benieuwd en houden u op de hoogte!

Gerelateerde artikelen

Novitec Rosso doet Ferrari California T

Tuning & styling
Novitec Rosso Ferrari California T
> Artikel lezen

Novitec Rosso maakt Ferrari California T lekker breed

Tuning & styling
Novitec Rosso California T
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari California T 'Vettel Edition' gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Handling Package voor strakkere Ferrari California T

Autonieuws
Ferrari California T Handling Package
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.