Spyshots

Dit is de Audi Q5

Dit zijn de meest duidelijke spyshots van de Audi Q5 tot nu toe. Zaterdag wordt de Q5 officieel onthuld, maar deze foto´s van vandaag geven alvast een goed beeld van Audi´s compacte SUV. Tegelijkertijd met de Mercedes GLK zal Audi zaterdag in China het doek trekken van de Q5.

Met de Q5 opent Audi de aanval op BMW´s X3 en Mercedes´ GLK. Bovendien zijn ook de rijk uitgeruste uitvoeringen van de Volkswagen Tiguan één van de rivalen. Onderhuids deelt de Q5 veel van zijn techniek met de nieuwe A4. Zo zijn het onderstel en vele technische voorzienigen afkomstig uit dat model. Datzelfde geldt voor het motorengamma. Het gamma zal in eerste instantie bestaan uit de 2.0 TFSI (210 pk), de 2.0 TDI (170 pk) en de 3.0 TDI (240 pk). Alle modellen zijn uiteraard voorzien van quattro-vierwielaandrijving en de 2.0 TFSI en 3.0 TDI zijn te combineren met Audi´s S Tronic automaat met dubbele koppeling.

A4, A5 en Q7-mix
Het design borduurt duidelijk voort op het bekende Audi-thema. We zien karaktertrekken van de A4 en A5 en uiteraard van de Q7. Reken erop dat er de keuze zal zijn uit diverse kleuren, velgen en optiepakketten. Een S Line pakket behoort zeker tot de mogelijkheden waarmee de Q5 een nog wat sportievere look krijgt. Het interieur zal een combinatie zijn van luxe en comfort. Denk hierbij aan het optionele audiosysteem van Bang & Olufsen, Adaptieve cruise control, gescheiden climate control, te verwarmen en te koelen stoelen en uiteraard het MMI-systeem gekoppeld aan een uitgebreid entertainmentpakket.

Najaar leverbaar
Vanaf dit najaar staat de Audi Q5 bij de dealers. Zaterdag zal de fabrikant de auto officieel onthullen op een beurs in China. Tegelijkertijd zal Mercedes het doek trekken van het productiemodel van de GLK. Daarmee staan beide aartsrivalen keihard tegenover elkaar.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.