Spyshots

Nieuwe BMW Z4 met minder camouflage

Dit zijn de allereerste spyshots van de BMW Z4 met minder camouflage. Bovendien is voor het eerst goed te zien dat de nieuwe Z4 een stalen klapdak krijgt in plaats van een stoffen exemplaar. Eind 2009 zal de nieuwe BMW Z4 bij de dealers staan.

Begin 2007 wisten wij de nieuwe BMW Z4 voor het eerst te betrappen in de straten van München. Een halfjaar later werden diverse prototypes betrapt de op Nürburgring. Helaas was de auto nog zwaar gecamoufleerd en werd alle mogelijke moeite gedaan om het lijnenspel te camoufleren. Blijkbaar is de Z4 een nieuwe testfase ingegaan, want de grote camouflerende onderdelen zijn verwijderd. Het prototype dat op deze foto’s te zien is geeft ons dan ook al een beter beeld van de proporties en het lijnenspel van BMW’s nieuwe roadster. Daarbij valt op dat de nieren opvallender aanwezig zijn, de achterlichtunits wel iets weg hebben van de 6-serie en dat de auto er over het geheel genomen gewoonweg dikker uitziet.

Stalen klapdak
Het meest opvallende nieuws is dat de Z4 leverbaar zal worden met een stalen klapdak in plaats van een canvas dak. Bij dit prototype is nog moeite gedaan om dat te camoufleren, maar de lijnen van het dak zijn toch duidelijk zichtbaar.

Motoren
Het motorengamma zal als vanouds bestaan uit krachtige benzinemotoren. Er wordt zelfs gesproken over de mogelijkheid dat BMW de nieuwe 3.0 liter zescilinder met dubbele turbo in de Z4 zal gaan leveren. Het M-model krijgt waarschijnlijk de beschikking over de nieuwe 4.0 liter V8 zoals die ook in de M3-range ligt. De komst van een dieselmotor wordt eveneens niet uitgesloten...

Eind 2009 leverbaar
Tegen het einde van 2009 zal de productie van de nieuwe BMW Z4 worden opgestart. De eerste auto’s kunnen vermoedelijk dat jaar nog aan klanten worden uitgeleverd.

Gerelateerde artikelen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Teaser time: opvolger BMW Z4 laat zich zien

Spyshots
BMW teaser
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.