Spyshots

Seat Ibiza FR draait eerste testronden

Onder deze zware camouflerende deken gaat de Seat Ibiza FR schuil. De sportieve hatchback die tussen de gewone Ibiza’s en de Ibiza Cupra zal worden gepositioneerd krijgt vermoedelijk de beschikking over 180 pk aan vermogen. Begin 2009 zal de nieuwe Ibiza FR bij de dealers staan.

Met de presentatie van de Sportcoupé Bocanegra op de Autosalon van Genève gaf Seat ons een smakelijk voorproefje van de compleet nieuwe Ibiza. Inmiddels is het productiemodel van de vijfdeurs variant gepresenteerd, maar die mist veel van de sportieve details van de conceptcar. Die details bewaart Seat voor het sportieve werk. Zo zal de Ibiza FR veel meer lijken op de Bocanegra dan de gewone productiemodellen.

Sportieve details
Onder deze dikke camouflerende deken gaat een prototype van de Ibiza FR schuil. Seat draait momenteel testronden met de auto op de Duitse Nürburgring. Daar wordt er alles aan gedaan om het onderstel optimaal af te stellen. De Ibiza FR krijgt een sportievere voor- en achterbumper, een spoiler op de achterklep en een set zijskirts. In het interieur zullen sportstoelen en diverse andere sportieve details het beeld bepalen. Ondanks de camouflage wordt ons al een blik gegund op de grote remschijven, de forse lichtmetalen wielen en de dubbele sportuitlaat.

Benzine- en dieselmotor
Het motorische geweld zal komen van een ongeveer 180 pk sterke viercilinder turbomotor. De motor moet het mogelijk maken om in een seconde of acht vanuit stilstand naar 100 km/h te accelereren en een topsnelheid van rond de 220 km/h te realiseren. Bovendien is onze verwachting dat Seat ook een FR TDI op de markt zal brengen en wordt het gamma volgend jaar versterkt met het absolute topmodel; de Ibiza Cupra.

Gerelateerde artikelen

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

Autonieuws
Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.