Spyshots

Eerste duidelijke foto’s nieuwe BMW 7-serie

Dit zijn de eerste duidelijke spyshots van de compleet nieuwe BMW 7-serie. De nieuwe 7-serie staat dit najaar als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs en staat begin 2009 bij de dealers. De compleet nieuwe BMW 7-serie zal lichter, zuiniger en vooral ook eleganter zijn dan het huidige model.

Bij BMW staat de introductie van de huidige 7-serie nog vers in het geheugen. Er zijn maar weinig auto’s geweest die zoveel commentaar hebben moeten dulden. En helemaal in dit segment waar de concurrentie vooral zeer behoudend is. Ondanks het vele commentaar dat BMW heeft gehad is de 7-serie wel een succes geworden, maar concunrrenten Audi en Mercedes doen het beter. En dat doet pijn in München. Met de compleet nieuwe generatie 7-serie wordt het dan ook tijd voor een tegenaanval.

Camouflage neemt af
Tot op heden hebben we alleen nog maar zwaar gecamoufleerde prototypes weten te betrappen. Dit prototype dat afgelopen week in de straten van München rondreed laat voor het eerst wat meer details zien. Het wordt wel meteen duidelijk dat BMW – net als men dat bij de X5 heeft gedaan – veel van de basis gelijk heeft gelaten. Voor de rest is alles echter nieuw. We zien grote nieren die doen denken aan de X6 en de CS Concept en een compleet nieuwe achterzijde. Een opvallend stylingdetail vormen de rechthoekige uitlaatpijpen. In het interieur zullen we een compleet doorontwikkelde versie van iDrive aantreffen.

Zuiniger, schoner en kleinere motoren
EfficientDynamics is het toverwoord bij BMW. En diverse elementen daarvan zullen ook op de 7-serie debuteren. Denk hierbij aan het start-/stopsysteem, de aangepaste aërodynamica en banden met een lagere rolweerstand. Bovendien gaat BMW werken aan downsizing en zal de V8 dieselmotor verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt de 6-cilinder met dubbele turbo. Tevens is de kans groot dat ook de V12 plaats moet maken voor een compacter exemplaar. Hierbij valt te denken aan de nieuwe 4.4 liter V8 voorzien van een dubbele turbo en goed voor een vermogen van 407 pk. Dat ook een hybridemodel op de planning staat klinkt aannemelijk. BMW werkt zelf echter ook aan een X6 Hybrid en bij Mercedes zal binnenkort de S-klasse Hybrid debuteren. Tot slot is de Lexus LS al leverbaar als hybride en kan BMW natuurlijk niet achterblijven.

Parijs, oktober 2008
Zoals gezegd zal de nieuwe BMW 7-serie dit najaar in Parijs debuteren. De auto staat begin 2009 bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.