Spyshots

Eerste indruk kleine Alfa Romeo

Junior, Furiosa of Mito, het blijft een raadsel rondom de naamstelling van de nieuwe kleine Alfa Romeo. Eén ding is zeker, het model komt nog dit jaar op de markt. Als concurrenten worden de Mini en de op stapel staande Audi A1 gezien. Deze spyshots geven alvast een indruk van het nieuwe model.

Binnenkort zal Alfa Romeo een compleet nieuw model presenteren en dat mag iedereen weten. Al tijden gaan er tal van geruchten over de naamstelling van de kleine Italiaan. Junior, Furiosa en Mito zijn de revue inmiddels gepasseerd, maar niemand weet zeker welke naam het worden zal. En feitelijk maakt dat ook weinig uit.

Benzine- en dieselmotoren
Alfa Romeo heeft het model gebaseerd op diverse onderdelen van de Fiat Grande Punto. Zo deelt de auto zijn onderstel, diverse elektronica en ook een deel van de motoren met zijn concerngenoot. Verder is alles anders. Zo is de Alfa toegespitst op design en emotie, maar ook op sportiviteit. Dat moet ook wel als Alfa de concurrentie aan wil gaan met de Mini en de op stapel staande Audi A1. Het motorengamma zal uiteenlopen van 120 tot 227 pk en bestaan uit benzine- en dieselmotoren.

Zwaar gecamoufleerd
Het prototype op de foto’s werd door onze fotograaf betrapt in het noorden van Scandinavië. Het zijn de eerste echt duidelijk spionagefoto’s van de auto. Ondanks de nog vrij heftige camouflage zien we al wel wat lijnen. Zo is het te verwachten dat de auto kenmerken van de 8C Competizione mee zal krijgen.

Najaar 2008 leverbaar
Binnenkort zal Alfa Romeo de eerste informatie over het model vrijgegeven. In juni zal de productie van start gaan en in het najaar staat de auto bij de dealers. De prijzen zullen vermoedelijk beginnen bij net geen 20.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo MiTo en Giulietta

Autonieuws
Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo Giulietta en MiTo
> Artikel lezen

Rock & Roll: Alfa Romeo MiTo by Marshall Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Minuscuul opgefriste Alfa Mito gepresenteerd

Autonieuws
Minuscuul opgefriste Alfa Mito gepresenteerd
> Artikel lezen

Alfa Romeo MiTo Junior is hippe instapper

Autonieuws
Alfa Romeo MiTo Junior is hippe instapper
> Artikel lezen

Bijgepunte Alfa MiTo onderweg naar Frankfurt

Autonieuws
Bijgepunte Alfa MiTo onderweg naar Frankfurt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.